Platform voor de bouw
100 % Belgisch buitenschrijnwerk  voor The Residence
De bewoners kijken door enorme ramen uit op onder andere het Vlinderpaleis, de Schelde en een parktuin.

100 % Belgisch buitenschrijnwerk voor The Residence

De bewoners kijken door enorme ramen uit op onder andere het Vlinderpaleis, de Schelde en een parktuin. De vakkundige plaatsing van het buitenschrijnwerk draagt bij tot de architecturale kwaliteit.

Tekst uwtekst.be    |    Beeld Wouter De Ceuster

Voor het buitenschrijnwerk van The Residence, dat is opgetrokken op de voormalige Zillion-site, deed aannemer Democo een beroep op Peter Moeskops Ramen en Deuren uit Ravels. Gespreid over een periode van twee jaar plaatste het team van Peter Moeskops er bijna zeshonderd ramen, schuiframen en deuren. De appartementen en hotelkamers kregen bronzen aluminium raamprofielen met een hoge isolatiewaarde en hoogrendementsbeglazing met een U-waarde van 1.0.

De ramen aan de parkzijde staan in een hoek. Een hele uitdaging voor  de plaatsers.

De ramen aan de parkzijde staan in een hoek. Een hele uitdaging voor de plaatsers.

Alles voor een betere isolatiewaarde

Jelle Moeskops, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding: “De ramen zijn redelijk courant. Ze zijn op dit moment de ideale mix van kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid. De grootste uitdaging bij The Residence in Antwerpen schuilde in de plaatsing van de ramen. Op de foto’s zie je dat de gevel niet vlak is, maar dat de ramen telkens in een hoek tegen elkaar staan. En dat bracht heel wat extra pas- en meetwerk met zich mee.”

“Voorts hebben we waterkerende slabben geplaatst, die ervoor zorgen dat het vocht niet
via de houten gevel kan binnendringen. Onze slabben zijn met speciale silicone verlijmd rondom het raam, waardoor we snel kunnen werken. En ze doorstaan met gemak de tand des tijds. Voor een nog betere isolatie van de woningen brachten we aan de binnenkant luchtdichte folie aan, op alle aansluitingen tussen het raam en de binnenmuur.”

De woningen en hotelkamers kregen bronzen aluminium raamprofielen.

De woningen en hotelkamers kregen bronzen aluminium raamprofielen.

Eigen productie, flexibele planning

Peter Moeskops Ramen en Deuren heeft heel wat ervaring, zowel bij particulieren als in de projectbouw. Tien jaar geleden beslisten vader en zoon Moeskops om de productie voortaan in eigen huis te doen met 100 % Belgische materialen van Aliplast. Jelle Moeskops: “Het voordeel voor onze klanten is dat we de planning in eigen handen hebben. Zijn er bepaalde stukken nodig? Dan
starten we meteen de productie op. Zo spelen we snel in op wijzigingen en lastminuteopdrachten. Ook als mensen bellen of mailen, proberen we heel kort op de bal te spelen. Klanten appreciëren die directe manier van werken.”

“Toch zijn onze werkmannen de grootste troef van het bedrijf. De meesten werken hier al meer dan tien jaar – stuk voor stuk precieze en harde werkers. Ook buiten het werk zien we elkaar regelmatig. Met zo veel knowhow, ervaring én vertrouwen in één team slagen we erin om van elk project een succes te maken. Dat was ook het geval bij The Residence.”

De ramen zijn uitgerust met een luchtdichte folie voor een nog betere isolatie.

De ramen zijn uitgerust met een luchtdichte folie voor een nog betere isolatie.

Lichte kleuren en structuurlakken

Welke trends ziet Jelle Moeskops op het vlak van buitenschrijnwerk? “De raampartijen blijven groot en de profielen blijven strak. Tot een jaar of zes geleden was het een en al antraciet en zwart wat de klok sloeg. Die kleuren zijn nog altijd populair, al is er nu steeds meer vraag naar lichte kleuren, zoals het brons van The Residence en beige. Ook de structuurlak doet het goed. Die zorgt voor een matte, korrelige afwerking van de aluminium raamprofielen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details