Platform voor de bouw
Jaarboek

140 jaar streven naar perfectie

FSB-Foto-1
De FSB-productie-eenheid in het Duitse Brakel.

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Franz Schneider Brakel Gmb + Co KG

23 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

In 2021 vierde FSB zijn 140-jarig bedrijfsjubileum en keek de onderneming terug op een rijke geschiedenis met tal van facetten. FSB staat wereldwijd synoniem voor esthetisch en functioneel hoogwaardige beslagoplossingen voor deuren en ramen, alsook voor barrièrevrije sanitaire uitrustingen van perfecte kwaliteit. Made in Germany, Made in Brakel. FSB is compromisloos in kwaliteit, toonaangevend in design en richtinggevend in architectuur. Sinds de prille beginjaren richt deze premiumfabrikant de blik op de toekomst.

Architecten en bouwheren grijpen bij voorkeur naar producten van FSB omdat deze onderneming een hoge designcompetentie heeft, gekoppeld aan een uitgesproken begrip voor de eisen van modern bouwen en zin voor esthetiek. Alles wat in een interieur verband houdt met grijpen en grepen, wordt via FSB-producten met één hand bediend. De rechtstreekse betrokkenheid bij de klant staat centraal in de deskundigheid die de beslagspecialist tot op de dag van vandaag koestert en verder perfectioneert. “Bij FSB is het belangrijkste altijd geweest dat we de klant voortdurend centraal plaatsen in ons denken en anticiperen op wat hij vandaag nodig heeft”, stelt zaakvoerder Tobias Gockeln. 

FSB-handgreep, ovaal-diagonaal E300-inoxreeks.

Bekende designers

In de jaren 80 van vorige eeuw ontwikkelde FSB, in samenwerking met de gerenommeerde Duitse vormgever Otl Aicher, designrichtlijnen die nog steeds actueel zijn. De ergonomie van het grijpen, de betekenis van grepen als arte-facten en de interactie van functionaliteit en vormgeving worden door FSB in de meest diverse culturele, filosofische, wetenschappelijke en materiaaltechnische realisaties toegepast. Meer dan veertig deurkrukmodellen van gerenommeerde ontwerpers en architecten behoren tot het uitgebreide, vaste FSB-assortiment.

FSB 1004 Design David Chipperfield.

Omvangrijk ergonomisch gamma

Naast klassieke beslagen voor deuren en ramen richtte de dynamische onderneming in 2003 een bijkomende pijler op met producten voor hoogstaand sanitair comfort. Het ErgoSystem-programma biedt een omvangrijk assortiment dat in moderne ruimtes toonaangevend is op het vlak van veiligheid en barrière-vrijheid. Van handgrepen over steunklapgrepen tot en met zitoplossingen die gecombineerd kunnen worden met tal van accessoires: de hoogwaardige collectie heeft voor de meest uiteenlopende eisen van exploitanten en bouwheren een individuele configuratie in petto.

De handgrepen van het ErgoSystem-gamma overtuigen dankzij de beste greepveiligheid en volgen consequent de wetten van de greepergonomie. De diagonale uitrichting van een ovale dwarsdoorsnede zorgt voor de optimale grijpkwaliteit en vermindert de benodigde krachtinspanning bij het grijpen (lees: diagonaal + ovaal = veilig grijpen).

Het ErgoSystem is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: het roestvrij stalen E300-premiumsysteem is vooral geschikt voor toepassingen met een hoge gebruiksfrequentie en -belasting. Het robuuste aluminium A100-systeem is voor iedereen de perfecte oplossing. Dankzij een groot assortiment aan oppervlakten is de budgetaantrekkelijke collectie een uitstekende keuze bij badkamerrenovatie thuis of in een zorgcentrum.

FSB Handmade tot in detail. (Foto: Christian Grund)

De waarde van handwerk

Via een kwaliteitsvolle mix van bekende materialen en verwerkingsvormen, ambachtelijk handwerk en innovatieve technische knowhow ontstaan unieke exemplaren. Met ‘FSB Handmade’ creëert het bedrijf de mogelijkheid om deur- en raamgrepen te vervaardigen op basis van individuele wensen. Van handgegoten verwerking tot en met hoogwaardige serie-productie worden de producten manueel gefabriceerd. Aangezien ze voorzien zijn van een geperfectioneerde borstellijn met accurate radiussen voor een afgerond design, zijn de producten zelfs kwalitatiever dan bij machinale productie. In de eigen productie-eenheid in het Duitse Brakel ontstaan speciale oplossingen en maatwerk van premiumkwaliteit die geconcipieerd zijn voor intensief en continu gebruik in gebouwen en hoogwaardige woningbouw. FSB levert Duitse topkwaliteit uit Brakel aan de hele wereld.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details