Platform voor de bouw
3 flat-top-kranen voor bouw The Bunch in Antwerpen
De 3 flat-top-kranen van Stravers Torenkranen voor de bouw van The Bunch

3 flat-top-kranen voor bouw The Bunch in Antwerpen

Flexibele service, scherpe huurprijs

In het hart van de Antwerpse Seefhoek renoveert Bouwbedrijf IBS Bouw het pand van de voormalige John Martin-brouwerij tot woningen, studentenkoten, kantoren en winkels. Omdat er in korte tijd een berg werk moet worden verzet, huurt IBS Bouw voor het project maar liefst drie kranen bij Stravers Torenkranen. IBS-projectleider Pieter: “Een scherpe prijs en flexibiliteit. Dat maakt het fijn samenwerken met Stravers.”

The Bunch in Antwerpen

Op de site tussen de Viséstraat, Tulpstraat en Klamperstraat in Antwerpen brouwde de Britse John Martin ooit bieren. Vandaag ontwikkelen Life en BPI Real Estate er de site ‘The Bunch’, met 77 appartementen, 28 studentenkamers, een gemeenschappelijke ruimte voor de residenties, kantoorruimte, 248 bovengrondse fietsparkeerplaatsen, 101 ondergrondse autoparkeerplaatsen en 24 bergingen. De bouw is in handen van IBS Bouw, een algemene aannemer klasse 8 met VCA-P, met kernactiviteiten in de civiele, industriële bouw. 

IBS werkt met twee nieuwe TEREX CTT 132-6-torenkranen en een TEREX CTT 91-5.

Pieter: “De planning voor de bouw is ongelofelijk strak. We bouwen 3 gebouwen tegelijk: met vier, vijf en zeven verdiepingen boven de grond. Vandaar de drie torenkranen. De huur van die kranen is een enorme investering, daarom schreven we veel partijen aan. Qua prijs en flexibiliteit stak Stravers Torenkranen erboven uit. Sinds maart staan de 3 huurkranen op locatie: twee nieuwe TEREX CTT 132-6-torenkranen met een capaciteit van 6 ton, en 1 TEREX CTT 91-5 van 5 ton.”

Flexibele service: alles is bespreekbaar

Pieter: “Het is de eerste keer dat ik met Stravers werk. Wat mij opvalt, is dat alles bespreekbaar is en dat Stravers graag meedenkt aan oplossingen. Op de site is er bijvoorbeeld heel weinig manoeuvreerruimte om op te bouwen en af te breken, maar dat was voor Stravers geen probleem. En een week voor de opbouw van de kranen vroegen we nog een aanpassing. Door een wijziging in de uitvoering hadden we een kraan nodig die 5 meter langer was. Dat was direct aangepast. De technicus van Stravers kwam op voorhand langs op de bouwplaats om alles goed na te meten en duidelijke, afspraken te maken. Zo is het leuk werken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details