Platform voor de bouw
Overig

3D-gestuurde nivellering en topografie in één totaalpakket

IMG_5369 kopiëren
“TLS Duyck verenigt onze kennis en ervaring in landmeetkunde met onze passie voor machines, werktuigen en technologie”, aldus oprichter Pieter Duyck.

Tekst | Liesbeth Verhulst

Beeld | TLS Duyck

14 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Van de opmetingen en het opmaken van het 3D-model tot de eigenlijke uitvoering op de werf en de controle achteraf: de firma van landmeter Pieter Duyck doet alles in eigen beheer. Het resultaat: een uiterst precieze nivellering.  

TLS Duyck is in 2017 ontstaan uit de firma Landmeetkunde Duyck, die al jarenlang thuis is in topografische werken in de sector van de bouw en spoorbouw. “TLS Duyck verenigt onze kennis en ervaring in landmeetkunde met onze passie voor machines, werktuigen en technologie”, vertelt oprichter en beëdigd landmeter Pieter Duyck. “Het uitvoeren van 3D-gestuurde nivelleringswerken is een uitdagende aanvulling voor ons kantoor en zorgt voor een nog betere dienstverlening aan onze klanten.”

Voor die uitvoering beschikt TLS Duyck over twee nivelleringsdozers, de Komatsu D37-ex en de D37-px, die voorzien zijn van het geautomatiseerde 3D-UTS-sturingssysteem van Trimble. Daarnaast beschikt de firma over een 3D-gestuurde rupsschranklader voor het fijnere nivelleringswerk. “Deze laatste machine zetten we voornamelijk in op kleinere sites of werven waar een beperkte toegankelijkheid een rol speelt. Aangezien ze uitgerust is met rubberen rupsen, kan ze perfect op bestaande sporen rijden zonder ze te beschadigen”, legt Pieter Duyck uit. “Ook in drukkere stadskernen is deze machine makkelijk inzetbaar.”

De 3D-gestuurde rupsschranklader van TLS Duyck kan perfect over sporen rijden zonder ze te beschadigen.

Uiterst nauwkeurig

Het grote voordeel van een 3D-gestuurde machine is de nauwkeurigheid. De machine volgt het vooraf uitgetekende 3D-model, en dat tot op de millimeter. Pieter Duyck: “3D-sturing is veel nauwkeuriger dan gps-sturing, wat zorgt voor een uiterst precieze nivellering – cruciaal voor de verdere wegenis- of spooropbouw.”

Totaalpakket

Van de opmaak van het referentiesysteem over het opmeten en ontwerpen tot het uitzetten en uitvoeren van de nivelleringswerken: TLS Duyck kan alle nodige topografische handelingen voor zijn rekening nemen. Dat wordt ervaren als een grote troef. “Aanpassingen aan modellen kunnen door ons makkelijk doorgevoerd worden, waardoor we perfect nauwkeurig werk kunnen afleveren”, gaat Pieter Duyck verder. “Onze machinisten hebben een topografische achtergrond en kunnen te allen tijde controles uitvoeren. Ook as-builtplannen kunnen na uitvoering van de werken, indien gewenst, onmiddellijk opgemaakt worden. Dat we de volledige controle hebben op de uitvoering, is zowel voor ons als onze klant een grote meerwaarde.”  

Nivelleringswerken zijn des te nauwkeuriger wanneer 3D-gestuurde machines ze uitvoeren. TLS Duyck kan 3D-nivelleringswerken naadloos uitvoeren.

Flexibiliteit

TLS Duyck is een jonge onderneming, maar draagt de jarenlange ervaring van het landmeetkundig bedrijf met zich mee. “Door de uitbreiding van onze activiteiten in de spoorbouw hebben we onze flexibiliteit verder versterkt. We zijn dag en nacht beschikbaar, ook in de weekends. Alles om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn”, besluit Pieter Duyck.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details