Platform voor de bouw
4 tips voor het kopen van het juiste slot

4 tips voor het kopen van het juiste slot

De veiligheid van ons huis komt op de eerste plaats. Dit heeft te maken met onze eigen gemoedsrust, we willen immers met een gerust hart kunnen slapen, maar natuurlijk ook met alle spullen die in je woning staan. Als je een deur niet op slot doet, loop je de kans dat je inboedel gestolen wordt en dat wil niemand. Daarom is het van belang om niet alleen alle deuren op slot te doen, maar ook om goede sloten te hebben. In dit artikel geven we je daarom een paar tips waar je op moet letten bij het kopen van sloten!

Het installatieproces

Voordat je een slot koopt, moet je een idee hebben van het installatieproces. Dit heb je nodig om te kunnen bepalen of je het slot zelf wilt plaatsen of hier juist een slotenmaker voor in wilt huren. Ga je voor het laatste? Op slotenprobleemkwijt.be kun je dan zo’n specialist bij jou in de buurt vinden! Eventueel kun je trouwens ook eerst al contact met een slotenmaker opnemen, hij/zij kan je dan informatie geven over het kopen van het juiste slot.

De duurzaamheid

De duurzaamheid van het slot moet je prioriteit zijn als je gaat investeren in een nieuw deurslot voor je huis. Het slot moet namelijk bestand zijn tegen inbraak, maar ook zeker tegen slechte weersomstandigheden zoals zonlicht en regen. Het basisconcept dat je van elk slot moet kennen op het gebied van duurzaamheid is de materiaalcomponent. Sloten van roestvrij staal, antiek brons en messing zijn bijvoorbeeld de beste exemplaren voor buitendeuren, voor binnendeuren kun je onder meer kiezen voor een slot van satijnchroom.

De prijs

Bij het kopen van een slot moet je natuurlijk ook rekening houden met de prijs. Het is niet meer dan logisch dat je geen abnormaal bedrag wilt neerleggen voor een nieuw slot, maar het is ook niet slim om te kiezen voor de allergoedkoopste optie. Je moet juist kiezen voor een betaalbaar exemplaar dat alsnog veilig en duurzaam is. Vergelijk daarom alle opties goed met elkaar en let hierbij niet alleen op de prijs!

De deur

Verschillende deuren hebben verschillende kenmerken en verschillende functies. Daarom hebben ze ook allemaal verschillende sloten nodig. Je moet dus eerst te weten komen wat voor soort deur het is, vervolgens weet je direct wat voor soort slot je dan nodig hebt. Dit hangt van het materiaal van de deur af, maar ook zeker van de functie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details