01:15
07-12-2016

Aalter | WZC Veilige Have

De werken op de site van woonzorgcentrum Veilige Have in de Lostraat in Aalter zijn al enkele jaren aan de gang. Momenteel worden de 33 nieuwe assistentiewoningen afgewerkt, waarmee het seniorendorp meteen voltooid is. De platte daken van deze assistentiewoningen zijn afgewerkt met bourgognekleurige Villatop-waterdichting, een SuperUno-dampscherm en een SuperAir-onderlaag.

Veilige Have ijvert voor een comfortabele toekomst voor de senioren van morgen. Daarom ontvouwde het woonzorgcentrum in 2014 heel wat renovatie- en nieuwbouwplannen. Achter de bestaande rusthuisgebouwen werd ondertussen een nieuwbouw gerealiseerd die de voormalige rusthuisvleugel aan de straatkant vervangt. De oude vleugel is helemaal omgebouwd en vernieuwd. De nieuwbouw kreeg de naam Zorghave en biedt plaats aan 153 zorgbehoevende bewoners. Vervolgens werd het Villa Haletra-project aangevat, de bouw van 33 nagelnieuwe assistentiewoningen. Er zijn flats met één of twee slaapkamers, geschikt voor alleenstaanden en koppels. Ze zijn tussen de 90 en 120 vierkante meter groot en hebben elk een terras van 10 tot 60 vierkante meter. Aanpalend komt een vijver van 6000 vierkante meter, die het wooncomfort mee zal verhogen. Met 288 kamers in het rusthuis, tachtig serviceflats, zestien kamers voor kortverblijf, een dagverzorgingscentrum en dienstencentrum Kerkem vormt Veilige Have een echt seniorendorp.

Bourgognekleur

De afwerking van de platte daken van de assistentiewoningen was een kolfje naar de hand van Asrevo, dat de troeven van het gekozen dakdichtingssysteem ten zeerste weet te waarderen. Het betreft namelijk de Villatop Duo Xtra 4.2 mm leislag, een waterdichtingsmembraan met een composietwapening van polyester en glasvlies. De bovencoating bestaat uit een App-gemodificeerde bitumen, de onderzijde uit een SBS-elastomeer gemodificeerde ondercoating. Het membraan kan gebruikt worden als toplaag voor eenlaagse opbouwen. Voor de afwerking van de assistentiewoningen, kwam Villatop Bourgogne als meest geschikte product uit de bus. De keuze voor de kleur bourgogne komt voort uit esthetische overwegingen. Overige beschikbare kleuren zijn dolomiet, antraciet en talk.

Combinatie met Supergamma

Houari Malfait, zaakvoerder van Asrevo: “In dit geval heb ik Villatop gecombineerd met het dampscherm SuperUno en de onderlaag SuperAir, twee roofingproducten uit het privatelabelgamma van Deschacht. Ook het isoleren van de daken namen we voor onze rekening.” De keuze voor het isolatiemateriaal viel op Kingspan Therma TR24 Platdak Plaat, een hoogrendementsisolatie die uiterst geschikt is voor platte en licht hellende daken en die eveneens geleverd is door Deschacht. Asrevo legt momenteel de laatste hand aan het project.

Tekst en beeld | Deschacht

Bouwen aan Vlaanderen partners

WatersnelwegFEBE Haal meer uit beton