Platform voor de bouw
Abati & Maes Industries onder de vleugels van Group Jansen

Abati & Maes Industries onder de vleugels van Group Jansen

Vanaf maart 2022 komen twee gevestigde waarden in de bouwsector in Limburgse handen. General contractor Group Jansen neemt zowel Abati Industries uit Aartselaar als Maes Industries uit Herentals over. 

Group Jansen wil met deze overname zijn positie op de markt verstevigen en voluit gaan voor een nog meer geïntegreerde samenwerking met beide partijen. 

Nadia Jansen: “Zowel Abati, als Maes Industries zijn voor ons bevriende en complementaire bedrijven. We werkten al een tijdje samen op verschillende projecten en elke keer zat de klik en de vibe goed met de mensen en het management van beide firma’s. 
We zijn ervan overtuigd dat een meer geïntegreerde manier van samenwerken zowel onze projecten als onze bedrijven extra zal versterken en een bijkomende troef vormt naar onze klanten toe.”

Next steps na de overname

“Binnen de dagdagelijkse werking plannen we geen veranderingen. We willen vooral inzetten op de mooie synergie tussen onze bedrijven. Met deze grote stap zetten we voluit in op de groei van al onze bedrijven, onze mensen en ons gezamenlijk portfolio van projecten. Verder breiden we onze waaier aan activiteiten op vlak van sanitair en technieken extra uit met nog meer kennis in eigen huis.”

De bedrijfsnaam Maes Industries blijft na deze overname behouden. Voor Abati pakt Group Jansen het anders aan.

Nadia: “Omdat er al een tijdje de wens was bij Abati voor een naamsverandering, krijgt Abati Industries nu een nieuwe naam: JANSEN TECHNICS HVAC-S. Deze overname is de perfecte gelegenheid hiervoor.”

Enkele feiten op een rij

Meer over Group Jansen:

 • Group Jansen is een gespecialiseerd renovatie- en aannemingsbedrijf (klasse 8) met een specialisatie in afwerking en technieken. Group Jansen staat bekend voor innovatieve eigen producten en diensten.
 • De bedrijvengroep bestaat naast een bedrijf in algemene aanneming uit een cleanroom-, schilders- en servicebedrijf. Group Jansen heeft haar eigen productie van schrijnwerk, comfort- en klimaateilanden, verhoogde vloeren, prefab elementen en verplaatsbare wanden. En doet tevens projectontwikkeling.
 • Actief in de sectoren: health & cleancare, offices, leisure, retail, tunnels. 
 • Aantal medewerkers: 468 FTE’s. 
 • Aantal locaties: 8 (Zonhoven, Oudsbergen, Mechelen, Brussel, Balen, Charleroi, Gent en Syntra (Portugal)).
 • Omzet: 190 miljoen euro (verwachte omzet 2022)
 • Heeft een eigenzinnig DNA.

Abati Industries

Abati Industries heeft al meer dan 30 jaar ervaring als ontwerp-, installatie- en onderhoudsbedrijf. Verwarming, koeling, ventilatie, airco, zonnepanelen, warmtepompen of sanitair plaatsen: het hoort allemaal bij het uitgebreide portfolio van Abati. De sterkte van dit bedrijf is ongetwijfeld de mooie diversiteit aan energiezuinige en milieuvriendelijke technieken gecombineerd met een grootse service.

 • Contactpersoon: Jan Van Deynze
 • Locatie: Ingberthoeveweg 19 2630 Aartselaar
 • Aantal medewerkers:  35
 • Omzet:  5,3 miljoen euro

Maes Industries

Maes Industries is in de voorbije 16 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in de installatie, onderhoud en herstelling van HVAC. Voor alles wat te maken heeft met koeling, warmtepompen, ventilatie kan je bij Maes Industries terecht. De sterkte van Maes ligt bij een geïntegreerde aanpak op maat. Hernieuwbare energieën en een optimale klimaatbeheersing zijn kernbegrippen in hun activiteiten. 

 • Contactpersonen: Jimmy Maes, Jan Laeremans, Evi Smets en Kevin Van Looveren
 • Locatie: Hemeldonk 1 , 2200 Herentals
 • Aantal medewerkers: 39
 • Omzet: 9,4 miljoen euro

Meer info over deze overname? Meer info: Sarai Bervoets, Head of Sales & Engineering  Group Jansen – 0478/77 69 72

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details