Platform voor de bouw
ACO viert 75 jaar bestaan !

ACO viert 75 jaar bestaan !

Op 10 december 1946 richtte Jozef Severin Ahlman (1924-2006) ACO op op het terrein van de Carlshütte in Rendsburg (Duitsland). Dat laten we uiteraard niet zomaar aan ons voorbijgaan. Zo zal ACO – weliswaar met minder grote internationale toeters en bellen – 75 kaarsen uitblazen.  

In de jaren ’60 begon de jongste zoon van het echtpaar Julius en Käte Ahlmann met constructie-elementen, ramen van beton en de eerste afwateringsgoten.

10 jaar later, jaren ‘ 70 ging ACO voor het eerst over de landsgrenzen met de ondertussen welbekende ACO-drains. Begin jaren ’80 droeg Severin Ahlmann geleidelijk de verantwoordelijkheid over aan zijn neef Hans-Julius Ahlmann, die sindsdien groei, diversificatie en internationalisering met succes heeft vormgegeven.

Het familiebedrijf ACO groeit momenteel toe naar de volgende generatie: het heden en de toekomst van de ACO Group worden op dit moment vertegenwoordigd door Hans-Julius Ahlmann en zijn zoon Iver, die in 2012 officieel is toegetreden tot de directie van ACO Ahlmann SE & Co. KG (voorheen ACO Severin Ahlmann GmbH & Co. KG) als managing partner. Iver Ahlmann neemt ondernemersverantwoordelijkheid en draagt zorg voor de identiteit van ACO als familiebedrijf in de toekomst.

Enkele cijfers :

  • + 5400 medewerkers in 44 landen
  • 35 productiecentra in 18 landen
  • ACO België is gestart in 1991

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details