Platform voor de bouw
ACO zet met Profiline verder in op drempelluw wonen

ACO zet met Profiline verder in op drempelluw wonen

Nu ook voor het dakterras.

Voor drempelluw woongenot is er naast BFL nu ook Profiline, een lijnafwateringssysteem dat grote hoeveelheden water snel en zonder schade of vuil kan afvoeren op verdiep.

De maatschappij evolueert, en dus ook de architectuur. Sinds kort is het appartement het meest voorkomende woningtype. De interesse voor gezellige daktuinen en –terrassen groeit aanzienlijk, alsook de architecturale trend om de leefruimtes optimaal te benutten en door te trekken naar buiten.

Profiline voert grote hoeveelheden water af van hoge gevels en slagregens. En dit met minimale opspatting van vuil en zand. Ook smeltwater wordt opgevangen door Profiline. Met dit systeem staan er geen waterplassen langs de gevel. Bovendien kan dankzij Profiline de opgelegde drempel van 15 cm worden verlaagd naar 2 cm. De binnenruimte is hiermee beschermd tegen indringend water.

Profiline is een aanvullende buffer bij zware regenval. Alle regen- en smeltwater wordt snel en veilig afgevoerd. De open constructie bevordert de snelle droging van de dakconstructie. Opspattend water en mogelijke beschadiging van de gevelconstructie wordt voorkomen. Het systeem kan zelfs gebruikt worden als looprooster tijdens het onderhoud en reiniging van het dakterras.

Het lijnafwateringssysteem is beschikbaar in verschillende breedtes van 10 tot 25 cm. Er is een model dat een vaste bouwhoogte heeft, maar er is ook een goot die traploos in hoogte verstelbaar is. Het is dus een systeem dat zowel bij nieuwbouw als bij renovatie kan worden toegepast. Profiline is leverbaar in roestvrij staal (AISI 304) of in thermisch verzinkt staal.

Bovendien is Profiline reeds terug te vinden rond het nieuwe Provinciehuis te Antwerpen. Het zorgt hier voor een snelle en efficiënte gevelafwatering.

Meer info op: new.aco.be/profiline

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details