Platform voor de bouw
Nieuws

Acrylaat is veelzijdiger als glas

polycarbonate-779678_1920 kopiëren

5 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Acrylaat en corona
Dit jaar is de vraag naar acrylaat enorm toegenomen. Het product wordt veel gebruikt om een bescherming te bieden voor corona. Sommige nadelen zijn de voordelen voor anderen. Dit geldt dus voor acrylaat en de toepassing is dan uitgebreid. Naar persoonlijke beschermingsmiddelen zoals de gezichtsschermen en de schermen om gebieden af te schermen. Spatschermen bij kassa’s, balies en andere ontmoetingsplekken. Op televisie zijn alle decors voorzien van deze schermen die verschillende benamingen hebben; spat-, kuch-, spuug-, preventie- of coronascherm.

De veelzijdige eigenschappen
Wat zijn eigenlijk de eigenschappen van dit product wat in de volksmond nep-glas wordt genoemd. Het is sterk, duurzaam en laat licht door zoals glas. De voordelen van glas minus de nadelen. Omdat acrylaat niet kan versplinteren en is daardoor een stuk minder breekbaar. Het is een materiaal wat prettig te bewerken en daardoor toepasbaar in vele gebieden.

Waarom toegepast in de bouw
De bouw is een sector wat polycarbonaat omhelst. Juist om de genoemde voordelen is een polycarbonaat plaat sterk en licht in gewicht. Ideaal voor overkappingen en voor afscheidingen en raambekleding. In badkamers worden douchewanden en -cabines gemaakt van plexiglas vanwege de veiligheid. In kantoren worden aparte units gemaakt om enige privacy te bieden. Menig kantoortuin is omgebouwd waarbij toch het transparante karakter behouden werd. In winkels worden vitrines en kasten van acrylaat vervaardigd. Heeft plexiglas ook nadelen? Ja, want het mooie van glas wordt niet altijd benaderd. Ook is acrylaat krasgevoelig, maar de voordelen zijn groter.

Fotografen hebben dit veelzijdig materiaal ook ontdekt. Als presentatie van foto’s wordt het gebruikt in plaats van fotopapier. Het voordeel is dat het geen lijst meer nodig heeft en in elke grootte kan worden gepresenteerd. Het worden billboards die dus ook in menig winkel en warenhuis gepresenteerd worden. Acrylaat is een aardolieproduct. De term plexiglas is een merknaam wat door velen als materiaalnaam wordt gebruikt.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details