Platform voor de bouw
Nieuws

“Advies- en ingenieursbureaus dragen bij tot een leefbare samenleving”

ori-foto-ch-bijdrage-bouwen-aan-vlaanderen-jaarboek-kopieren

8 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

ORI, de federale organisatie van advies- en ingenieursbureaus, heeft sinds eind 2018 een nieuwe directeur. Christophe Hautier heeft een ambitieuze visie en stelt duidelijke doelen voorop voor de sectororganisatie.

“De vernieuwde dynamische werking focust op het in de kijker plaatsen van ORI in het algemeen, en onze sector in het bijzonder. Hiervoor streeft ORI naar een verruiming van het maatschappelijk
debat, waarbij specifieke aandacht uitgaat naar de cruciale rol van advies- en ingenieursbureaus met betrekking tot de huidige en toekomstige uitdagingen voor de samenleving, zoals klimaatverandering, circulaire economie, mobiliteit, energie­transitie, digitalisering, …”, stelt Christophe Hautier.

Met het oog op deze vernieuwde werking werd in 2018 de nieuwe ORI-website gelanceerd. Deze zal een belangrijke rol spelen in de communicatiestrategie van ORI en de interactie tussen haar leden. Want naast de belangenbehartiging en het intensieve lobbywerk van de organisatie wil ORI het potentieel van de sector van advies- en ingenieursbureaus kenbaar maken aan een ruimer publiek, onder meer via het opstarten van ORI Communities en interne werkgroepen.

“ORI hecht veel belang aan de samenwerking met andere sectororganisaties en overheidsinstellingen en wil deze nog verder versterken”, aldus Christophe Hautier. “Streven naar gemeenschappelijke doelstellingen moet een ambitie zijn, maar we mogen de belangen van onze sector en de kwaliteit van de output niet uit het oog verliezen.”

“Ingenieurs zijn van cruciaal belang voor onze samenleving. Van gebouwen, kunstwerken en infrastructuur, tot urban planning, smart grids en BIM: advies- en ingenieursbureaus zullen steeds een belangrijke rol blijven spelen in het welslagen van dergelijke projecten. Het samenbrengen van de juiste personen op de juiste plaats en binnen de juiste omkadering kan bijna niet anders zijn dan de juiste formule voor innovatieve visies en dito oplossingen.”

Het doel van ORI is duidelijk: dankzij haar leden en de nieuwe werking zal ORI impact hebben op het gevoerde debat én een belangrijke referentie zijn voor de deelnemers.

Meer informatie is terug te vinden op www.ori.be en via de social media.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details