Platform voor de bouw
Over de grens

Afwerking van wereldklasse voor Belgisch expopaviljoen

“We drukten onze stempel op de inrichting en de uitstraling van het Belgische paviljoen met een hele rist maatoplossingen”, vertelt Dirk Schumacher.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | Knauf

24 januari 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Het concept van de wereldtentoonstelling is zo oud als de straat – 170 jaar om precies te zijn – maar de ‘Expo’ is en blijft voor landen als België een ideale gelegenheid om zich te profileren als economische en culturele voortrekker. Vandaar dat enkel het beste goed genoeg was bij de bouw en de afwerking van ‘The Green Arch’. Als officiële Gold Level Partner droeg Knauf meer dan zijn steentje bij aan het Belgische succesverhaal in Dubai.

De laatste wereldtentoonstellingen waren niet allemaal voltreffers en leverden niet altijd de verhoopte return op, maar op Expo 2020 Dubai weet ons land wél te scoren. Met zijn vooruitstrevende architectuur en piekfijne afwerking doet het Bel-gische paviljoen heel wat monden openvallen. Voor de inrichting van ‘The Green Arch’ deden assar architects en Vincent Callebaut Architectures een beroep op de expertise van Knauf Belgium, dat op vraag van aannemer BESIX intekende als officiële Gold Level Partner. “De wereldtentoonstelling is een ideaal uitstalraam voor de knowhow die een land bezit, ook op bouwkundig vlak. De nationale paviljoenen zijn echte visitekaartjes, dus we hebben niet geaarzeld toen we uitgenodigd werden om
de afwerkingsmaterialen voor ‘The Green Arch’ te leveren”, zegt Dirk Schumacher van Knauf.

Geperforeerde Cleaneo-platen garanderen zowel een piekfijne akoestiek als een fraaie esthetiek.

Technische oplossingen op maat

Knauf drukte zijn stempel op de inrichting en de uitstraling van het Belgische paviljoen met een hele rist maatoplossingen, zoals scheidingswanden, plafonds, technische dekvloerelementen, Aquapanel-buitenpanelen, isolatie …:. “Onze technische afdeling heeft het dossier van de architecten zorgvuldig bestudeerd en heeft op basis van de wensen van de ontwerpers een technisch tegenvoorstel uitgewerkt. Vervolgens werd het dossier overgedragen aan onze collega’s van Knauf Dubai, die het voorstel hebben afgestemd op de lokale wet- en regelgeving en de vereiste materialen en producten ter plaatse hebben geleverd”, legt Dirk Schumacher uit.

“Met diverse gipsplaten die wanden, plafonds, kolommen en liggers een brandweerstand tot 120 minuten geven, verhoogde vloeren in modulaire GIFAfloor-elementen, geperforeerde Cleaneo-platen die zowel een piekfijne akoestiek als een fraaie esthetiek garanderen, polyvalente Aquapanel-cementplaten die het paviljoen beschermen tegen vocht en schimmelvorming en glaswolisolatie op basis van de revolutionaire ECOSE Technology hebben we onze expertise en leiderschap op het vlak van binnenafwerking eens te meer bewezen. We zijn bijzonder trots dat we een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren aan de realisatie van dit uitzonderlijke paviljoen, dat getuigt van innovatie en duurzame ontwikkeling!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details