Platform voor de bouw
Thema's

Akoestisch comfort dankzij houten binnendeuren

DSC01171 kopiëren
In culturele centra is een goede akoestiek primordiaal voor het comfort van de bezoeker.

Tekst | Tekst en beeld Eribel

18 december 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Akoestiek blijft echter complexe materie: in de praktijk hebben meerdere factoren invloed op de behaalde akoestische waarde in situ, waaronder het karakter en de aankleding van de ruimte en de gebruikte bouwmaterialen.

De akoestische prestaties van deuren dragen sterk bij tot de realisatie van het gewenste akoestisch comfort. Eribel heeft dertig jaar
ervaring met het ontwikkelen, produceren en installeren van technische deur- en raamgehelen en heeft dus veel expertise in dit domein.
“We denken graag mee met het bouwteam en zoeken steevast naar de juiste technische oplossing voor een specifieke situatie”, klinkt het bij Eribel, dat voor elke ruimte het geschikte deurgeheel kan aanbieden dankzij zijn uitgebreide technische gamma. “Zo beschikken
we over zeer performante akoestische deuren die geluiddempend zijn tot zelfs 48 dB. De correcte installatie van de deuren is uiteraard van cruciaal belang. De montage gebeurt professioneel en zeer nauwkeurig door onze eigen vakmensen op de werf.

De akoestische eigenschappen worden gecombineerd met andere technische prestaties, waaronder inbraakwerende en brandwerende competenties.

Eribel slaagt erin om akoestische eigenschappen te combineren met andere technische prestaties, waaronder inbraakwerende en brandwerende competenties volgens de Europese normering EI1. “Bovendien kunnen we de deuren tevens uitrusten met een paniekfunctie en toegangscontrole”, besluit de gespecialiseerde firma.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details