Platform voor de bouw
Aldi opent het meest duurzame distrubutiecentrum

Aldi opent het meest duurzame distrubutiecentrum

Supermarkten bezig met verduurzaming logistiek en bedrijfsvoering
Op het gebied van duurzaamheid timmeren supermarkten flink aan de weg. Een typisch en mooie recent voorbeeld is de Aldi. Deze winkelketen heeft in Turnhout, België, een milieuvriendelijk en duurzaam distributiecentrum geopend dat uniek is. Voor de verduurzaming van de logistieke processen en bedrijfsvoering gebruikt dit Aldi-pand led spots van Budgetlight.be maar ook zonepanelen. De combinatie van de led spots van Budgetlight.be en zonne-energie, heeft geleid tot een indrukwekkende verduurzaming en terugdringing van de CO2-uitstoot.

Maatregelen die de Aldi in Turnhout genomen heeft
Alle verlichting die in het Aldi-distributiecentrum is te vonden, is led-verlichting. Deze eenmalige investering, bijvoorbeeld in led spots van Budgetlight.be, levert een fikse energiebesparing en dus extra rendement op waar ook het klimaat van gaat profiteren. Naast de inzet van led-lampen, heeft het Turnhoutse distributiecentrum van de Aldi maar liefst 4000 zonnepanelen aangebracht op het dak van de loods. De combinatie van beide methoden, waarbij het bedrijfspand uiteraard ook goed geïsoleerd is, heeft van het enorme distributiepand een van de meest energiezuinige bedrijven van België gemaakt.

Wat levert een energiezuinig distributiecentrum zoal op
Er zijn legio voordelen verbonden aan winkelpanden,loodsen, distributiecentra en bedrijven die kiezen voor led-verlichting en zonnepanelen. Allereerst wordt het milieu zoveel mogelijk ontzien. Zo leveren de zonnepanelen op de Aldi, 4000 in getal, voldoende energie om liefst driehonderd gezinnen mee te ‘onderhouden’ qua elektrische stroomvoorziening. Maar daarnaast heeft de Aldi ook aandacht besteed aan andere aspecten van de bedrijfsvoering die milieuvriendelijker georganiseerd kunnen worden. Zo zijn de meubels die in het distributiecentrum worden gebruikt ecologisch verantwoord. Er is gekozen voor meubilair in het kantoor en in grote ruimtes, die zo min mogelijk bewerkt zijn met schadelijke chemische stoffen. Dit is niet alleen goed voor het algehele welbevinden van het personeel, maar natuurlijk ook beter voor het klimaat en het milieu! Naast deze voordelen, wordt er door het distributiecentrum in Turnhout flink bespaard op de energierekening. Door de milieuvriendelijke aanpak is de maandelijkse energienota flink omlaag gegaan. Het is dan ook zo dat bedrijven die ervoor kiezen te investeren in duurzame processen en energiereductie, deze investering op de langere termijn dubbel en dwars terugverdienen. Er zijn dus alleen maar winnaars: het bedrijf zelf, het personeel, het milieu en op langere termijn het klimaat.

CO2-vriendelijke koeling in Turnhout
Ten slotte is het vermeldenswaardig dat de Aldi gebruikmaakt van een geavanceerd koelsysteem. Dit systeem maakt gebruik van milieu- en ozonvriendelijke CO2 en draagt dus nog een extra steentje bij aan de duurzame bedrijfsvoering van het Aldi-distributiecentrum in Turnhout.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details