Platform voor de bouw
Altebra en Lybover FIRE slaan de handen in elkaar!

Altebra en Lybover FIRE slaan de handen in elkaar!

Altebra Group neemt de Business Unit FIRE over van Lybover via een carve-out en brengt deze onder in Altebra Waregem. Lybover ondersteunt deze nieuwe stap en wordt minderheidsaandeelhouder van Altebra.

Altebra Group, de Benelux marktleider met een volledig aanbod aan actieve brandbeveiliging, en Lybover FIRE, de specialist in rook- en warmteafvoersystemen (RWA) en brandcompartimentering (RWC), gaan een strategisch partnership aan om zo een totaalaanbod te kunnen bieden aan klanten op het gebied van brandbeveiliging. De combinatie van beide activiteiten zal leiden tot een verdere ontzorging van klanten door hen een nog ruimer kwalitatief aanbod aan brandwerende veiligheidssystemen aan te kunnen bieden.

Lybover splitst haar Business Unit FIRE, een van de zes Business Units van de Lybover-groep, af uit Keller Lufttechnik Benelux bv en Lybotech bv en brengt deze onder in een nieuwe vennootschap genaamd Altebra Waregem bv. Deze nieuwe vennootschap zal toetreden tot de Altebra Group.

Door opgenomen te worden in het groter geheel van Altebra met een exclusieve focus op brandveiligheid, krijgen de medewerkers van de Business Unit FIRE meer kansen voor persoonlijke groei. Lybover blijft haar medewerkers en de nieuwe combinatie ondersteunen via een minderheidsparticipatie in Altebra. De dagelijkse leiding van Altebra Waregem blijft in handen van Stijn Vandenberghe en Filip Van Meerhaeghe, de huidige Business Unit Managers van Lybover FIRE. De activiteiten blijven ook verder uitgeoefend op dezelfde locatie in Waregem.

Dankzij deze samenwerking wordt Altebra uniek in Europa met een volledig one-stop-shop aanbod van actieve brandbeveiliging, gaande van ontwerp en installatie van brandveilige systemen, zoals branddetectie, (schuim)sprinkler, gasblussing, hoge druk watermist, gecombineerd met de expertise in RWA en RWC van Altebra Waregem, alsook op het gebied van onderhoud en advies.

Stefaan Devolder, CEO Altebra: “Heel blij met de komst van de nieuwe medewerkers en de nieuwe activiteit waarbij de Altebra Group nu ook zal kunnen uitvoeren waarvoor ze staat: Alles TEgen BRAnd. Deze inbreng zal ons een vrij unieke positie bezorgen.Ik ben ervan overtuigd dat dit een succesverhaal zal worden. Er is een duidelijke vraag hiervoor vanuit de markt en beide bedrijven hebben hetzelfde DNA.”

Hans en Filip Boels, CEO’s Lybover: “Onze Business Unit FIRE is na een proces van professionalisering klaar voor verdere groei in binnen- en buitenland. Onder het dak van Altebra zijn we zeker dat de Business Unit Fire alle kansen zal krijgen om zich verder te ontwikkelen. Door aan boord te blijven, kunnen we het nieuwe Altebra Waregem straks van dichtbij “on fire” zien.”

Stijn Vandenberghe en Filip Van Meerhaeghe, Business Unit Managers: “Als Business Unit Managers zijn we klaar om dit strategisch partnership verder uit te bouwen, elk met onze eigen expertise op vlak van verkoop en projectopvolging.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details