Platform voor de bouw
Aluminium en stalen buitenschrijnwerk op basis van ambachtelijk vakmanschap
Niet enkel ramen en (schuif)deuren, maar ook vliesgevels behoren al lang tot de corebusiness van CS Raamconstructies. (Beeld: Ollivision.com Photography)

Aluminium en stalen buitenschrijnwerk op basis van ambachtelijk vakmanschap

Wie op zoek is naar kwalitatieve ramen, deuren, schuifdeuren en/of vliesgevels in staal of aluminium – al dan niet in combinatie met geautomatiseerde zonwerende screens en verluchtingsroosters – is bij CS Raamconstructies aan het juiste adres. De onderneming uit Oud-Turnhout groeide de voorbije veertig jaar uit tot dé referentie in haar vakgebied. Als preferred partner van Reynaers Aluminium beschikt ze over de benodigde expertise en de vereiste productie- en plaatsingscapaciteit om niet enkel kleinere particuliere realisaties, maar ook grote prestigeprojecten tot een goed einde te brengen. De referentielijst van CS Raamconstructies oogt dan ook ronduit indrukwekkend …

Goed personeel is het voornaamste kapitaal van een gezond (bouw)bedrijf. Dit geldt zeker ook voor CS Raamconstructies, dat een 85-tal ervaren vakmensen tewerkstelt. In het productieatelier, waar dagelijks circa dertig medewerkers aan de slag zijn, worden staal- en aluminiumprofielen op basis van nauwgezette opmetingen en ambachtelijk vakmanschap verwerkt tot kant-en-klare ramen en deuren. Voor de benodigde aluminiumprofielen kan CS Raamconstructies rekenen op de innovatieve producten van Reynaers Aluminium, voor het maatwerk in staal werkt het samen met streng geselecteerde Belgische en Zwitserse leveranciers zoals Forster en Jansen. Ook het vereiste knip- en plooiwerk voor de vliesgevels gebeurt in het eigen atelier. 

De fraaie hoofdzetel van CS Raamconstructies in Oud-Turnhout. (Beeld: Ollivision.com Photography)

Een dertigtal plaatsers, die verdeeld zijn over een negental werfploegen, zorgen vervolgens voor een onberispelijke installatie. 

Daar blijft het echter niet bij, benadrukt bedrijfsleider Martin Hoefnagels. “Voor de opvolging van technisch complexe en uitdagende projecten vaardigen we een projectleider af om de werfvergaderingen bij te wonen en contact te houden met onze klant. Achter de schermen staan onze tekenaars, werkvoorbereiders en administratieve medewerkers in voor de vereiste stabiliteitsberekeningen, technische tekeningen en de administratieve opvolging. We hechten bovendien veel belang aan een snelle naservice. Zo beschikken we over een team dat zich exclusief toespitst op het snel opvolgen van technische meldingen. Vooral tijdens de opleveringsprocedures zorgt dit voor een enorme meerwaarde en tevredenheid bij onze klanten. Kleine euvels worden meteen weggewerkt. Onze schaalgrootte maakt het mogelijk om flexibel te zijn en indien nodig een tandje bij te steken.”

Totaalservice en 100 % maatwerk

Particuliere woningen of grote bouwprojecten, nieuwbouw of renovatie …: bij de productie en plaatsing van ramen en deuren in aluminium of staal biedt CS Raamconstructies telkens een totaalservice en 100 % maatwerk, inclusief opmeting ter plaatse, geautomatiseerde zonwerende screens, geïntegreerde verluchtingsroosters en eventuele afbraakwerken bij renovatie. “Wij produceren en plaatsen zowel enkelvoudige als dubbele deuren, vouwdeuren en (minimalistische) schuifdeuren, al dan niet met automatisatie. Dankzij onze hechte samenwerking met Reynaers Aluminium, die al verschillende decennia loopt, kunnen we voor elke specifieke behoefte of gewenste uitstraling een aangepast aluminiumprofiel gebruiken. Zowel de vakmensen in ons productieatelier als onze plaatsers kennen de technische vereisten en mogelijkheden van dit merk door en door. Daarnaast zijn we ook bedreven in stalen ramen en deuren, waarbij we grote overspanningen kunnen realiseren met slanke profielen. Zowel in karaktervolle historische als strakke moderne gebouwen resulteert dit in een unieke uitstraling. Onze stalen ramen en deuren garanderen tevens uitstekende resultaten op het vlak van luchtdichtheid en thermische onderbrekingen”, legt Martin Hoefnagels uit.

Ook vliesgevels behoren al lang tot de corebusiness van CS Raamconstructies. “Voor de keuze van de juiste beglazing werken wij onafhankelijk samen met verschillende glasleveranciers, zodat we in alle vrijheid het juiste advies kunnen geven op basis van de specifieke noden en wensen van de bouwheer en architect: superisolerend glas, zonwerend glas, inbraakwerend glas, geluidswerend glas … Dankzij de enorme variatie in aluminiumprofielen kunnen we met een vliesgevel ieder visueel effect creëren, zowel qua vormgeving als kleur. Zelfs de meest uitdagende projecten schrikken ons niet af, ongeacht de vereiste afmetingen.”

CS Raamconstructies was recent betrokken bij de realisatie van verschillende blokken op Nieuw Zuid in Antwerpen.

Van alle markten thuis

Dat dit laatste geen loze woorden zijn, blijkt uit de uitgebreide referentielijst van CS Raamconstructies. “Eengezinswoningen, appartementsgebouwen en woontorens, ziekenhuizen en woonzorgcentra, scholen, kantoorgebouwen, showrooms, retailpanden en winkelcentra …: overal komen onze ramen, deuren en glasgevels tot hun recht”, vertelt Martin Hoefnagels. “Voor particuliere woningen worden we meestal gevraagd omdat de betrokken architect onze aanpak en kwaliteit kent en waardeert. Bij grote bouwprojecten werken we in onderaanneming voor de totaalaannemer die het volledige project coördineert. Ten slotte leveren we ook aan zogenaamde ‘installers’, waar we reeds een lange samenwerking mee hebben en die onze stalen en aluminium ramen en deuren monteren. Onze realisaties situeren zich voornamelijk in Vlaanderen en Zuid-Nederland.”

Recente blikvangers in het portfolio van CS Raamconstructies zijn onder meer het stadhuis, Pension Van Schoonhoven, het KMSKA en verschillende blokken op Nieuw Zuid in Antwerpen, Kamp C in Westerlo, AZ Sint-Maarten in Mechelen, de Reynaers Campus in Duffel, Gare Maritime op de Tour & Taxis-site in Brussel, Artoistoren, Dijledelta en De Hoorn in Leuven, C-Mine in Genk, Campus Bijloke in Gent, AZ Alma in Eeklo … “Het mag duidelijk zijn: CS Raamconstructies is van alle markten thuis”, besluit Martin Hoefnagels.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details