Platform voor de bouw
Aluminium gevelbekleding Paralline inspireert nieuwe architecturale mogelijkheden

Aluminium gevelbekleding Paralline inspireert nieuwe architecturale mogelijkheden

Het systeem is herkenbaar aan zijn parallel lopende aluminium lijnen en sluit mooi aan op alle raam- en deursystemen van Reynaers Aluminium. Zo biedt het de architect talloze mogelijkheden om een geïnspireerde gevel te ontwikkelen – zowel in nieuwbouw als renovatie.

Paralline stelt de architect in staat om een originele accentmuur in aluminium toe te voegen. Bij renovatie zorgt deze aluminium gevelbekleding voor een interessant contrast tussen oud en nieuw, bij nieuwbouw of projectbouw voor een unieke esthetische toets.

Paralline kan eveneens naadloos gecombineerd worden met de andere Reynaers Aluminium-systemen: zo kan de architect altijd een origineel ontwerp creëren en ontstaat een totale geveloplossing met een ‘single design look’.

Unieke esthetische toets met vijf designvarianten

Zowel binnen- als buitenshuis tilt Paralline het uitzicht van woningen naar een hoger niveau. Het systeem voegt onder meer een esthetische toets toe als bekleding van gevels, voordeuren, garagepoorten, of bij ramen die inspringen. Het kan ook toegepast worden bij een muur die van binnen naar buiten doorloopt. En dankzij speciaal ontwikkelde hoekprofielen loopt het strakke totaaldesign ook op hoeken naadloos door.

Paralline is verkrijgbaar als U-profiel 30 mm (Fin), blok-profiel 20 mm (Low), blok-profiel 30 mm (Mid), blok-profiel 70 mm (High): vier verticale designvarianten, onderling combineerbaar. Naast de vier verticale varianten, bestaat ook een horizontaal blok-profiel 20 mm (Horizontal). Tenslotte is het ook mogelijk om vlakke aluminium platen te integreren. Geperforeerde ventilatieprofielen onder- en bovenaan zorgen voor optimale ventilatie van de gevel. Paralline is beschikbaar in alle RAL-kleuren, maar ook anodisatie is mogelijk. Voor extra creativiteit is kleurvariatie mogelijk tussen het basisprofiel en de afwerkclipsen.

Verschillende dimensies van duurzaamheid

Ook duurzaamheid staat centraal voor Paralline. Achter de gevelbekleding kan een isolatielaag geplaatst worden voor optimale energieprestaties. Het systeem is bovendien eenvoudig te (de)monteren en beantwoord zo aan de steeds toenemende vraag rond circulaire geveloplossingen. En net als andere aluminium toepassingen vraagt Paralline bijzonder weinig onderhoud en gaat het levenslang mee.

Kurt Van Den Bergh (Technisch Manger Belux): “Net als met de andere systemen van Reynaers Aluminium stelt Paralline architecten in staat om geïnspireerde, waardevolle woonomgevingen te creëren. Met deze innovatieve toepassing maken we onze belofte van ‘wonen in duurzame schoonheid’ eens te meer waar.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details