Platform voor de bouw
Aluminium lamellen verlagen koellast van kantoorgebouw 
Grote glaspartijen verwelkomen het daglicht in het kantoor en zorgen voor extra comfortbeleving.

Aluminium lamellen verlagen koellast van kantoorgebouw 

Een schoolvoorbeeld van ‘leading by example’ is Snowball. Deze cocreatiehub rond alles wat met cleantech te maken heeft, huist sinds februari 2020 op een 12.000 vierkante meter grote site in Harelbeke die een en al groene energie ademt. Grote glaspartijen verwelkomen het daglicht in het kantoor en zorgen voor extra comfortbeleving. De aluminium lamellen van DUCO passen perfect in dit plaatje, want ze behoeden het kantoor voor oververhitting in de zomer.

Het kantoorgebouw van Snowball ademt een en al groene energie.

Op de parking staan veertig slimme laadpalen, het dak lijkt wel gemaakt van zonnepanelen en een hoogtechnologische ijsbuffer van 300.000 liter zorgt zowel in de winter als de zomer voor een aangename, gelijkmatige temperatuur. De site is bovendien volledig CO2-neutraal. De onderliggende boodschap? Bedrijven tonen dat duurzame technologie werkt, dat energieneutraal ondernemen kan en dat cocreëren loont.

De aluminium lamellen passen perfect in het plaatje, want ze behoeden het kantoor voor oververhitting in de zomer.

Oververhitting voorkomen

Tijdens de wintermaanden zorgen invallende zonnestralen voor een welgekomen hoeveelheid thermische energie. Maar ook dat heeft zijn schaduwkanten. Om oververhitting tegen te gaan, is direct zonlicht op de ramen tijdens de warmere zomermaanden maximaal te vermijden. In dit geval biedt de architecturale zonwering – DucoSun Cubic – gelukkig soelaas. Het resultaat? Een reductie van de koellast tot 63 % en een aanzienlijke temperatuurdaling, nota bene zonder een energieverslindend koelsysteem te moeten inzetten.    

Dankzij de architecturale zonwering ligt de koellast 63 % lager.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details