Platform voor de bouw
Jaarboek

Aluminiumspecialist zet volop in op duurzaamheid en energie-efficiëntie

Quatuor-29-©Philippe-Piraux
Het complete Reynaers Aluminium-gamma is ontworpen om het energie- en CO2-verbruik te doen dalen. (Beeld: Philippe Piraux)

Tekst | Reynaers Aluminium

Beeld | Philippe Piraux, BAO Architecten, Reynaers Aluminium

13 maart 2023 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Reynaers Aluminium ontwikkelt innovatieve en duurzame toepassingen voor de constructie van ramen en deuren, gordijngevels, gevelbekleding, zonwering en veranda’s. Het schenkt daarbij heel veel aandacht aan comfort, veiligheid, design en energie-efficiëntie. Bovendien focust de aluminiumspecialist zeer sterk op de duurzaamheid van gebouwen door efficiënte oplossingen aan te bieden die voldoen aan de verwachtingen en levenskwaliteit van gebruikers, zowel vandaag als in de toekomst. “Het is onze bedoeling om de waarde van gebouwen te verhogen en de woon- en werkomgeving van mensen overal ter wereld te verbeteren”, klinkt het overtuigd. 

Uit verschillende studies blijkt dat de bouwindustrie een grote impact heeft op het milieu en het klimaat van onze planeet. Dat brengt een zekere verantwoordelijkheid met zich mee – of anders bekeken: een opportuniteit. De bouwindustrie is dan ook dé ideale sector om aandacht te schenken aan methodes en producten die het milieu ten goede komen. Circulariteit is daarbij een centraal begrip. Reynaers Aluminium zet innovatie en duurzaamheid al decennialang centraal in zijn missie en waarden. Daarom werkt het hard aan de mogelijkheden omtrent circulariteit in de aluminium-industrie, waarbij producten na gebruik worden ingezet als grondstof voor nieuwe producten en materialen. Zo reikt het bedrijf architecten, schrijnwerkers en bouwheren handvaten en tools aan om zelf circulaire bouwprojecten aan te vatten. 

De sterke isolatie-eigenschappen van aluminium worden verder geoptimaliseerd met de oplossingen van Reynaers Aluminium. (Beeld: BAO Architecten)

Oneindige recyclage van aluminium

Aluminium isoleert prima tegen de kou én de warmte en beantwoordt aan alle wettelijke vereisten rond energie-efficiëntie. Die sterke isolatie-eigenschappen worden verder geoptimaliseerd met de oplossingen van Reynaers Aluminium. Aluminium is 100 % recycleerbaar en kan zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden. 

Oplossingen voor energie-efficiënte gebouwen

De energienormen voor gebouwen worden alsmaar strenger. Bovendien blijven energiefacturen fors stijgen. De combinatie van thermische isolatie en luchtdichtheid vermindert de energieconsumptie en garandeert een optimale leefomgeving. Het complete Reynaers Aluminium-gamma is dan ook ontworpen om het energie- en CO2-verbruik te doen dalen. Daarnaast biedt het bedrijf in al zijn productcategorieën geschikte systemen voor passiefbouw aan.

Duurzaam bedrijf met hart voor medewerkers

Niet enkel op productniveau wil Reynaers Aluminium het verschil maken. Ook in de werking van het bedrijf wordt er gekeken naar aanpassingen die een grote impact kunnen hebben. Reynaers Aluminium wil daarom voorrang geven aan acties om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het streeft ernaar om de koolstofuitstoot te verminderen door over te schakelen op hernieuwbare energie en door de indeling van zijn bedrijfsgebouwen, wagenpark en productieprocessen te herzien. 

Bovendien is het bedrijf begaan met het welzijn van zijn medewerkers en wil het samen met hen groeien in een omgeving waar het geweldig is om te werken. Daarnaast wil Reynaers Aluminium een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.    

Over Reynaers Aluminium
Reynaers Aluminium werd opgericht in 1965 en telt inmiddels meer dan 2.800 medewerkers in veertig landen. Het exporteert zijn kwalitatieve producten naar meer dan zeventig landen, verspreid over vijf continenten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details