Platform voor de bouw
Ambassador Park | Evere – Elegant op maat van expats

Ambassador Park | Evere – Elegant op maat van expats

Het personeelsbestand in het NAVO-hoofdkwartier is letterlijk een weerspiegeling van de halve wereldbevolking. Omdat velen slechts voor bepaalde duur in Brussel komen werken, is er in de omgeving van Evere een grote vraag naar woongelegenheid voor expats. Het Ambassador Park speelt optimaal in op deze behoefte. Het prestigieuze gebouwencomplex met 178 appartementen is immers specifiek op dit type bewoners afgestemd.

Met de oplevering van gebouw E is het ‘Ambassador Park’ compleet. In 2017 realiseerde Kumpen al een eerste volume. De bouw en de inrichting van de vijf andere blokken schreef Interbuild in de loop van dit jaar op zijn conto. “Deze variëren qua omvang: het kleinste blok telt zes woonentiteiten, terwijl dat er in het grootste 34 zijn”, vertelt projectleider Luc Van Vlimmeren. “Dit zet meteen de toon voor het ontwerp. Ondanks het grote aantal appartementen is het Ambassador Park geen mastodont. De architecten maakten creatief gebruik van hoogtes en laagtes om het geheel een eerder speelse en huiselijke uitstraling te geven. Het aantal bovengrondse bouwlagen fluctueert van drie tot zeven niveaus. In combinatie met in- en uitpandige ruime terrassen en een uitgekiend kleurenpalet zorgt dit voor een sfeervol, elegant en uitnodigend gebouwencomplex.”

Parkgevoel tussen druk verkeer
Ondanks het feit dat de zes gebouwen omringd zijn door drie straten en dat ze zich pal naast een van de belangrijkste verkeersaders van Brussel bevinden, vieren rust en groen er hoogtij. Luc Van Vlimmeren: “Dit heeft vooral te maken met de grootte van de site: het complex strekt zich uit over een totale oppervlakte van 8.501 m². Tussen alle entiteiten worden mooie tuinen aangelegd, die voor een aangename parkbeleving zorgen. De auto kan volledig van de site geweerd worden dankzij een ondergrondse parkeergarage van twee niveaus, die alle gebouwen met elkaar verbindt.”

Ambasador Park

De lichte kleur van de bepleistering is doorgetrokken in het zichtbeton van de balkons, waarbij het donkere aluminium schrijnwerk voor een mooie accentuering zorgt.

 

Tijdloos en eenvoudig
Bouwpromotor Skyline koos voor een eenvoudige, tijdloze architectuur met een gelijkvloers niveau dat in een donkere plint van architectonisch beton is opgetrokken. Luc Van Vlimmeren: “Vanaf de eerste verdieping wordt er overgeschakeld op een lichte gevelbepleistering. Deze kleur wordt doorgetrokken in het zichtbeton van de balkons, waarbij het donkere aluminium schrijnwerk voor een mooie accentuering zorgt. We hebben met een betonstructuur op een secanspalenwand gewerkt en een maximaal aandeel van de dakoppervlakte ingericht als groendak.”

Gevecht tegen grondwater
Voor Interbuild was dit een sleutel-op-de-deurrealisatie. “Met ons eigen team hebben we de ruwbouw gerealiseerd, inclusief het architectonisch beton, de prefabbetontrappen en de prefabterrassen”, vertelt Luc Van Vlimmeren. “De grootste uitdaging moesten we aangaan nog voor we effectief met de werken konden starten. Onder de site bevindt zich immers stromend grondwater, met een hoge waterdruk tot gevolg. Dit bemoeilijkte vooral de funderingswerken en de werken aan de gepolierde vloerplaat van de onderste parking. Voorts was het logistiek gezien geen eenvoudig project. De site bevindt zich immers in een dichtbebouwde omgeving met kleine straatjes, waardoor de aan- en afvoer van materialen vaak een calvarietocht was. Maar het resultaat is alle inspanningen waard geweest. Het Ambassador Park is een erg mooi en standingvol wooncomplex dat de omgeving zelfs een nieuw elan heeft gegeven.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details