Platform voor de bouw
Arcadis verhuist om CO2-afdruk te verkleinen

Arcadis verhuist om CO2-afdruk te verkleinen

De 200 medewerkers van de Antwerpse vestiging van ontwerp- en adviesbureau Arcadis nemen vanaf vandaag hun intrek in een nieuw kantoor in gebouw Post X, naast het station van Berchem. De verhuis kadert in de in de strategie van Arcadis om de CO2-voetafdruk in België verder te verkleinen en in een continu streven naar een optimale werkomgeving en een meer evenwichtige work-lifebalance van onze medewerkers.

Post X is een uiterst duurzame site in de brede zin van het woord. De site heeft een BREEAM-certificaat, wat betekent dat ze duurzaam ontworpen en gebouwd werd. De energiezuinige gebouwen voldoen aan de passiefstandaard. Ook de bereikbaarheid en faciliteiten ademen duurzaamheid uit: er is de prima ontsluiting met het station van Berchem waar alle openbaar vervoersmiddelen samenkomen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor elektrische wagens en fietsen en er zijn faciliteiten zoals douches en kleedruimtes, een cafetaria, fitness enzovoort.

Ook wat betreft veiligheids- en gezondheidsmaatregelen wordt het goed vertoeven in Post X: alle richtlijnen met betrekking tot de nodige brandblusvoorzieningen, signalisatie, een makkelijk toegankelijk EHBO lokaal, een centrale plaats voor de AED, worden beantwoord. We willen van Post X een gezonde werkplek maken en zullen kiezen voor een optimale opstelling van de werkplaatsen, printers, vergaderruimtes en keukenruimtes, rekening houdend met omgevingsfactoren zoals ventilatie, geluid, verlichting, verwarming. De luchtkwaliteit wordt gegarandeerd door een luchtfiltratiesysteem. Ergonomie blijft een prioriteit, wat zich vertaalt in extra sta/zitplaatsen. Een goede mix van open space, stille ruimtes en overlegruimtes, en het plaatsen van planten, geluidsbeheersing en zonnewering zal zorgen dat het voor iedereen aangenaam werken is.

Wim Waterschoot, HR-directeur bij Arcadis: “Duurzaamheid, wellbeing en work-lifebalance zijn begrippen die we bij Arcadis zeer ernstig nemen. Enkele jaren geleden introduceerden we al ‘open-up’ voor onze werknemers. Concreet kiezen onze mensen dagelijks hun werkplek -op een Arcadis-kantoor, thuis, of bij de klant- naargelang hun agenda van de dag. Onze kantoren hebben dan ook geen vaste plaatsen meer voor iedere medewerker. Bij aankomst op kantoor kiest iedereen een geschikte werkomgeving: aan een eiland met het team, in een stille ruimte, of op een flexplek voor een korte passage van enkele uren. De dagen dat ze moeten pendelen willen we zo aangenaam mogelijk maken. We zijn ervan overtuigd dat een modern en gezellig kantoor, vlakbij het station, hier aan bijdraagt.” 

Arcadis is vanaf woensdag 23 oktober te vinden in Post X. Het nieuwe adres is:

Arcadis
Post X
Borsbeeksebrug 22
2600 Berchem

In 2020 zullen ook de medewerkers van Brussel verhuizen naar een nieuw kantoor vlakbij het station Brussel Centraal.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details