Platform voor de bouw
Architectonisch beton tot in de puntjes

Architectonisch beton tot in de puntjes

Zoals een nieuwe wagen in een merkgarage. Zo kies je bij DECOMO het uitzicht van prefab betonelementen. Het uitgebreide kleurenpalet en de veelheid aan afwerkingsmogelijkheden zorgen voor een architectonisch totaalplaatje.

DECOMO werd ruim veertig jaar geleden opgericht. De focus lag meteen
op prefab beton. Vandaag dragen 160 medewerkers hun steentje bij, zowel in het interne studiebureau als in de productieomgeving. Via een specialisatie in diverse nabewerkingen zorgt DECOMO voor extra toegevoegde waarde.

foto4-kopieren

Residentie Victoria in Oostende etaleert de ongebreidelde mogelijkheden van architectonisch beton. (architect: CONIX RDBM Architects)

 

Prefab maatwerk van a tot z

Met 150 verschillende additieven biedt DECOMO een uitgebreid kleurenpalet aan. Er zijn ook verschillende afwerkingen mogelijk: zuren, wassen, zandstralen, polijsten. Of inleg van natuursteen, bakstenen of tegels in de malbodem. “Daarin onderscheiden we ons van andere bedrijven”, zegt technical sales manager Brecht Demeulenaere.

Het productieproces gebeurt volledig binnenshuis. Een vijftiental projectingenieurs en tekenaars maken de productietekeningen. Op basis daarvan wordt de mal gemaakt in de eigen bekistingsafdeling. De wapening en de betonsamenstelling worden op punt gezet. Na het gieten worden de betonelementen ontkist en afgewerkt.

p1200539-kopieren

R.Plaza in Roeselare bewijst dat er in technisch opzicht heel wat mogelijk is. (architect: KRAS architecten)

 

Intensieve samenwerking

“We proberen met onze kennis zo ver mogelijk en zo veel mogelijk mee te gaan in het verhaal van bouwheer, architect en aannemer. In ons eigen studie- en tekenbureau tasten we de grenzen af van wat technisch haalbaar is. Indien gewenst geven we al in een vroege ontwerpfase technisch en esthetisch advies. Zo gieten we de visie van de architect in een werkbare oplossing, met de gewenste look-and-feel”, aldus Demeulenaere.

Door de productie volledig in eigen beheer te houden en de klanten nauw te betrekken, wil DECOMO met zijn balkons, gevelbekleding, luifels en
andere prefabelementen een stempel drukken op bouwprojecten. Zo werkte het bedrijf recent mee aan de nieuwe residentie Rigadocks in Antwerpen, retailproject R.Plaza in Roeselare en diverse gebouwen van Versluys op de Oostendse Oosteroever.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details