Platform voor de bouw
Architectonisch beton tot in de puntjes

Architectonisch beton tot in de puntjes

Dat deze keuze daarenboven duurzaam is, maakt architectonisch beton zo mogelijk nog aantrekkelijker!

DECOMO werd ruim veertig jaar geleden op-gericht. De focus lag meteen op prefabbeton. Via uitbreidingen in de export is DECOMO uitgegroeid tot marktleider in zijn branche. De firma is anno 2021 niet alleen actief in België, maar ook in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Door continue investeringen – zoals een nieuwe CNC-machine en een state of the art betoncentrale die uniek is in Europa – kan het bedrijf zijn leidende rol behouden en verder versterken. Vandaag dragen 160 medewerkers hun steentje bij, zowel in het interne studiebureau als in de productieomgeving. Via een specialisatie in diverse nabewerkingen zorgt DECOMO voor extra toegevoegde waarde.

Prefab maatwerk van a tot z

Met talloze verschillende additieven biedt DECOMO een uitgebreid kleurenpalet aan. Er zijn ook diverse afwerkingen mogelijk: zuren, wassen, stralen, polijsten. Of inleg van natuursteen, baksteenstrips of tegels in de malbodem. “Daarmee onderscheiden we ons van andere bedrijven”, zegt commercieel directeur Brecht Demeulenaere.

Het productieproces gebeurt volledig binnenshuis. Een vijftiental projectingenieurs en tekenaars maken de productietekeningen. Op basis daarvan wordt de mal gemaakt in de eigen bekistings-afdeling. De wapening en de betonsamenstelling worden op punt gezet. Na het gieten worden de betonelementen ontkist en afgewerkt.

De voordelen van prefabbeton spreken voor zich. “Elementen die vooraf vervaardigd en volledig afgewerkt zijn, zorgen voor een belangrijke tijdswinst op de werf en zijn bijgevolg kostenbesparend”, legt Brecht Demeulenaere uit. “De prefabbetonelementen worden allemaal vervaardigd in een fabrieksomgeving, wat uitermate belangrijk is voor het afleveren van een kwalitatief hoogstaand eindproduct. Deze kwaliteit wordt bovendien versterkt door de precieze en scherpe details die in een fabrieksomgeving veel beter te realiseren zijn.”

Duurzaamheid

Het oordeelkundige gebruik van grondstoffen en de inzet van de modernste technieken maken van DECOMO een duurzame verwerker. Regenwater wordt maximaal gerecupereerd en hergebruikt in diverse productieprocessen. DECOMO zet volop in op milieubewust functioneren: van vloeistofdichte vloeren in de afwerkingshallen over eigen waterzuiveringsinstallaties tot circa 12.000 m² zonnepanelen op de daken, die voor een verdere reductie van de ecologische voetafdruk zorgen. Architectonisch beton zorgt an sich voor een robuuste en onderhoudsvriendelijke gevel die een minimum aan grondstoffen combineert met een uiterst lange levensduur, wat de duurzaamheid van het materiaal een extra boost geeft.

Intensieve samenwerking

“We proberen met onze kennis zo ver mogelijk en zoveel mogelijk mee te gaan in het verhaal van bouwheer, architect en aannemer. In ons eigen studie- en tekenbureau tasten we de grenzen af van wat technisch haalbaar is. Desgewenst geven we al in een vroege ontwerpfase technisch en esthetisch advies. Zo gieten we de visie van de architect in een werkbare oplossing met de gewenste look-and-feel”, aldus Demeulenaere. “Elk project is voor ons maatwerk, waarbij we streven naar de meest adequate oplossing, om zo ieder architectonisch project een uniek cachet te geven. Op die manier verenigen we kwaliteit met productiviteit.”

Door de productie volledig in eigen beheer te houden en klanten nauw te betrekken, wil DECOMO met zijn balkons, gevelbekleding, luifels en andere prefabelementen een stempel drukken op bouwprojecten. Zo werkte het bedrijf mee aan de nieuwe residentie Rigadocks in Antwerpen en diverse gebouwen van Versluys op de Oostendse Oosteroever. Ook het retailproject R.Plaza in Roeselare draagt de DECOMO-stempel. Vandaag draagt DECOMO onder meer zijn steentje bij aan The Waves, een nieuwe ontwikkeling van Vastgoedgroep Degroote in Oostende, en de Antwerp Tower van Matexi.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details