Platform voor de bouw
Producten

Architecturale schuifpanelen voor modulair ziekenhuis

ZI8A4407

Tekst | DUCO

Beeld | Duco

12 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Eveneens opvallend is dat de aanblik van het modulaire gebouw onveranderd zal blijven, hoewel het in de loop der jaren kan worden aangepast aan nieuwe noden. 

In de toekomst is het de bedoeling om de New-Tech-campus te laten evolueren en aan te passen aan nieuwe noden.

Het nieuwe medisch-technische gebouw, dat een uitbreiding is van het bestaande ziekenhuis, huisvest onder meer een state of the art operatiekwartier, daghospitaal, sterilisatieafdeling en een afdeling intensieve zorgen. Het is door middel van twee glazen loopbruggen verbonden met het bestaande gebouw. Daardoor kan de interne circulatie van het ziekenhuis optimaal georganiseerd worden, waardoor de patiënten- en de bezoekersstroom gescheiden blijven. 

De aluminium DucoSlide LuxFrame-schuifpanelen garanderen een maximale privacy, mét behoud van natuurlijke lichtinval.

Modulaire gevel, constant gevelbeeld 

Vanaf de ontwerpfase werd bijzondere aandacht besteed aan de modulariteit van het gebouw. In de toekomst is het de bedoeling om de New-Tech-campus te laten evolueren en aan te passen aan nieuwe noden. Wat nu kantoorruimte is, kan makkelijk worden omgebouwd tot een nieuwe intensivecare-unit. Ook de gevel is adaptief. “De ramen werden nu ten behoeve van de ruimte gerangschikt, maar kunnen later makkelijk herplaatst worden”, verduidelijkt architect David Bejaer. “Dat onregelmatige geheel is momenteel verborgen achter de lamellen van de DucoSlide LuxFrame. Dankzij de schuifpanelen zal het architecturale gevelbeeld nooit verstoord worden, ook al kan er in de toekomst nog heel wat veranderen aan de gevel zelf.”

Maximale privacy en verblijfscomfort 

De aluminium DucoSlide LuxFrame-schuifpanelen garanderen een maximale privacy, mét behoud van natuurlijke lichtinval voor de patiënten en zorgverleners. De zonwering zorgt tijdens de zomermaanden voor een daling van de koellast tot 63 %. Het robuuste kaderprofiel laat hoogtes tot 6 meter toe. Op het dak ontsieren zoemende buitenunits van installaties het beeld. Toch kunnen ook technische ruimtes zoals deze opgaan in de gevel. Het DucoWall Classic-lamellenwandsysteem onttrekt de installatietechnieken op esthetische wijze aan het zicht. De combinatie met de schuifpanelen resulteert in een stijlvol design. Naast een lamellenwand als afscherming werd er ook een ventilerende lamellenwand met ‘High Performance’-lamel voorzien, die voor een zeer goede luchtdoorlaat én uitstekende waterwerendheid zorgt.    

“Dankzij de schuifpanelen zal het architecturale gevelbeeld nooit verstoord worden”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details