Platform voor de bouw
Zonwering

Architecturale zonwering geeft modezaak hippe, elegante look

DSC_6911
De winkel van FortyFour bevindt zich op het gelijkvloers van een eigentijds architectonisch gebouw.

Tekst | DUCO

Beeld | DUCO

22 november 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

FortyFour is een full-experience modewinkel voor hem en voor haar, gelegen in het West-Vlaamse Beselare. De winkel bevindt zich op het gelijkvloers van een eigentijds architectonisch gebouw dat tevens een aantal appartementen en kantoorruimte herbergt. De architecturale zonwering geeft dit pareltje van creativiteit en functionaliteit extra cachet.

De eerste verdieping van het pand biedt plaats aan twee ruime appartementen en een kantoorruimte. Op de tweede verdieping bevindt zich een penthouse. Grote zuidgerichte terrassen vormen een extra troef. In de kelderverdieping zijn de garages voor de appartementen en bergruimte voor het handelspand ondergebracht. Een mooi surplus in de bar is de glazen vloer, die uitzicht biedt op enkele oldtimers die tentoongesteld zijn in de kelder. 

“De DucoSun Cubic-lamellen geven het gebouw een verfijnde uitstraling”, zegt Wim Vanacker van VAMarchitecten.

Hedendaagse architectuur met strakke belijning

De etalage van de gelijkvloerse winkelruimte van FortyFour strekt zich uit over de volledige breedte van de voorgevel, onderbroken door de toegang tot de bovengelegen appartementen. Hier werd dankbaar gebruikgemaakt van de verticale DucoSun Cubic-lamellen om de inkomdeur wat uit het zicht te houden. De combinatie van de betonnen luifels en de verticale DUCO-lamellen zorgt voor een ideale filter/overgang naar de appartementen én een strakke belijning van het geheel. “De DucoSun Cubic-lamellen geven het gebouw een specifieke uitstraling”, zegt Wim Vanacker van VAMarchitecten. “Dit wordt nog versterkt door de gekleurde ledverlichting die onderaan de lamellen is voorzien in de kleuren van de FortyFour-huisstijl, wat het pand een zeer elegante look geeft.”

De lamellen creëren een speelse buffer tussen de straat, parking en winkel en de privéruimtes van de verschillende appartementen.

Volledige privacy en speelse buffer

Ook voor de privacy van de dakterrassen, slaapkamerramen enzovoort werd gebruikgemaakt van de verticale DucoSun Cubic-elementen. Ze creëren een speelse buffer tussen de straat, parking en winkel en de privéruimtes van de verschillende appartementen. Zowel van buiten naar binnen en omgekeerd. “De positionering van de verticale lamellen werd volledig gedicteerd door de achterliggende ruimtes en functies, maar zorgt tegelijkertijd voor een verfijnd totaalbeeld van het gebouw. Zowel in de voorgevel als in de zijgevels”, legt Wim Vanacker uit.

De combinatie van de betonnen luifels en de verticale DUCO-lamellen zorgt voor een ideale filter/overgang naar de appartementen.

Vlotte samenwerking tussen partijen

Dankzij de vlotte samenwerking tussen de verschillende bouwpartners en een goede voorbereiding kon worden voldaan aan de zeer strakke timing en kon de FortyFour-winkel zijn deuren openen op de vooropgestelde datum. Het resultaat is een mooi hedendaags pand waar de hippe kledingzaak perfect tot zijn recht komt en waar menig bezoeker een unieke beleving en veel shopplezier te wachten staat. “De betrokken partijen zijn erin geslaagd om het concept van de beleving en inrichting van de winkel, de architectuur van het gebouw, de vormgeving van de appartementen enzovoort met eenzelfde visie tot in de details uit te werken. Hierdoor klopt het volledige verhaal en zijn we ervan overtuigd dat we in de ontwerpfase de juiste keuzes hebben gemaakt”, besluit Wim Vanacker.    

De verticale DucoSun Cubic-lamellen creëren een strakke belijning.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details