Platform voor de bouw
Producten

Architecturale zonwering geeft wijkschool De Tassche nieuw gezicht

basisschool-De-Tassche—Beeld-2–
Het bestaande kloostergebouw werd afgebroken om een nieuw onderwijsgedeelte te realiseren conform de wensen van de school en de huidige normen.

Tekst | DUCO

Beeld | DUCO

13 januari 2022 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De uitbreiding van wijkschool De Tassche in Ardooie is een feit. Het bestaande kloostergebouw werd afgebroken om een nieuw onderwijsgedeelte te realiseren conform de wensen van de school en de huidige normen. De architecturale detaillering van de nieuwbouw is een knipoog naar de architectuur van het bestaande gebouw. Structurele zonwering houdt de binnentemperatuur in de klassen op het verdiepingsniveau op een natuurlijke manier onder controle.

Het zonweringssysteem laat een maximum aan zonlicht binnen en houdt de hitte buiten, zonder verblindende effecten.

De belangrijkste functies die op het gelijkvloers werden voorzien, zijn een nieuw secretariaat, directielokaal, leraarskamer, twee klassen, een stookplaats, bergruimte en sanitair voor het personeel en mindervaliden. Op de verdieping werden eveneens twee klassen en een technische ruimte voor de luchtgroep ingericht. De twee bestaande gebouwen waartussen het nieuwe gebouw is gerealiseerd, zijn intern met elkaar verbonden via een doorlopende gang. De circulatie omvat tevens een nieuwe inkompartij voor de school. 

De aluminium lamellen dragen hun steentje bij aan de architecturale uitstraling.

Structurele zonwering

Het gebouw is een beeldbepalend element in de Krommestraat. De aluminium DucoSun Cubic-lamellen dragen daar zeker hun steentje toe bij. Dit structureel zonweringssysteem laat een maximum aan zonlicht binnen en houdt de hitte buiten, zonder verblindende effecten. Voldoende daglicht in een schoolgebouw is een garantie op een aangenaam leercomfort, maar de zonwering zorgt ervoor dat ook het thermische comfort ideaal blijft tijdens de warme zomermaanden. Ze verzekeren de privacy door de glasgevel af te schermen, maar waarborgen tegelijk het zicht naar buiten.   

Structurele zonwering houdt de binnentemperatuur in de klassen op het verdiepingsniveau op een natuurlijke manier onder controle.
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details