Platform voor de bouw
Architecturale zonwering met aluminium lamellen
Alle gebruikte materialen hebben een zwarte kleur: het staal, de ramen, de lamellen, de sandwichpanelen, de poorten …

Architecturale zonwering met aluminium lamellen

In 2003 bouwde Almax Industries een atelier met kantoor en woonhuis op de WVI-terreinen in Diksmuide. Na een fusie in 2013 werd het bedrijfsgebouw al snel te klein. Almax easyLab had nood aan ruimere kantoren en een tweede productieruimte. Het oude en het nieuwe gebouw werden met elkaar verbonden via een kleiner schakelvolume met slechts één bouwlaag. Er werd geopteerd voor een eenvoudig staalskelet, bekleed met zwarte sandwichpanelen. Voor de voorgevel zijn op twee niveaus aluminium lamellen geplaatst die het gebouw een eigen, semitransparant karakter geven.

De gevel van het gebouw is bekleed met zwarte rechthoekige DucoSun Cubic 400-lamellen.

Alle gebruikte materialen hebben een zwarte kleur: het staal, de ramen, de lamellen, de sandwichpanelen, de poorten … De gevel van het gebouw is bekleed met zwarte rechthoekige DucoSun Cubic 400-lamellen. Die aluminium lamellen hebben een dubbele functie. Ze fungeren enerzijds als zonwering en vermijden inkijk. Anderzijds zorgen ze voor dynamiek en geven ze het gebouw een bijzondere uitstraling. De structurele lamellen garanderen niet alleen een efficiënte afscherming van de zonnestralen, maar ook een daling van de gemiddelde binnentemperatuur tot 12 %. Een waardevolle troef in de strijd tegen oververhitting! Voldoende daglicht in een kantoorgebouw draagt bij tot een aangenaam werkcomfort, maar de zonwering maakt dat ook het thermische comfort ideaal blijft gedurende de warme zomermaanden. Ze zorgen voor privacy door de achterliggende glasgevel af te schermen, maar handhaven tegelijk het zicht naar buiten toe. 

De architecturale zonwering zorgt voor dynamiek en geeft het gebouw een bijzondere uitstraling.

Vast of verstelbaar

De DucoSun Cubic is verkrijgbaar met vaste of elektrisch verstelbare lamellen. De vaste lamellen worden, afhankelijk van het type, onder een hellingshoek van 0 of 90° geplaatst. Samen met de rechthoekige vorm van de lamel levert dit een bijzonder strak effect op. Wanneer de elektrisch verstelbare lamellen gesloten zijn, werken ze optimaal zonwerend. De gesloten lamellen en het gevelvlak staan in lijn en vormen zo een perfecte eenheid.    

De structurele lamellen garanderen niet alleen een efficiënte afscherming van de zonnestralen, maar ook een daling van de gemiddelde binnentemperatuur tot 12 %.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details