Platform voor de bouw
Architecturale zonwering voor sociale huisvestingsmaatschappij

Architecturale zonwering voor sociale huisvestingsmaatschappij

Grote ramen? Wordt het in de zomer binnen héél warm? Belemmeren de zonnestralen het zicht op je computer- of tv-scherm? Herkenbaar, maar niet onoverkomelijk, zoals blijkt in het kantoorgebouw van sociale huisvestingsmaatschappij Gelukkige Haard in Oostende. Het DucoSlide LuxFrame XXL-zonweringssysteem kan immers hoogtes tot 6 meter aan.

Het is onmogelijk om ongelukkig te zijn in de wooneenheden van sociale huisvestingsmaatschappij Gelukkige Haard in Oostende. Hetzelfde geldt ongetwijfeld voor het kantoorgebouw van deze organisatie. De werknemers profiteren er van een werkplek met duurzame oplossingen. En van het DucoSlide LuxFrame XXL-zonweringssysteem, dat zowel de hitte als de overvloedige lichtinval op een efficiënte manier weet te counteren.

Kantoorgebouw als antwoord op bouwuitdagingen

Eén ding staat vast: anno 2020 zijn gebouwen met dikke isolatiepakketten en grote raampartijen niet meer weg te denken. Dat geldt ook voor dit nieuwbouwproject. Sara Casteur, directrice van De Gelukkige Haard:
“We kozen voor isolatiemateriaal van 18 centimeter dik en streefden naar een energieneutraal kantoorgebouw. Zo is er verwarming met warmtepompen voorzien. Het moest en zou een moderne, aangename werkplek worden. Eentje die een antwoord biedt op alle hedendaagse uitdagingen.”

De vleugelvormige lamellen liggen in een hoek van 45°. Zo houden ze de warmte optimaal tegen en filteren ze het zonlicht.

 

Architecturale zonwering voor grote raamoppervlaktes

“In het kantoor was er mogelijkheid tot passieve koeling met een maximaal temperatuurverschil van 3 graden, maar door de grote raamoppervlaktes was dit niet performant”, vervolgt Casteur. “Daarom hebben we beslist om een beroep te doen op aluminium schuifpanelen in XXL-formaat van Duco. Om de zonnehitte te weren en de temperatuur in de werkruimte te laten zakken. Maar ook omdat dit zonweringssysteem een perfect match vormt met het gebouw.”

Buitenzonwering voor binnencomfort

Om overvloedig zonlicht tegen te gaan, is de Luxframe uitgerust met Ellips 150-lamellen. Deze vleugelvormige elementen liggen in een hoek van 45° en houden de warmte zo optimaal tegen. Ze maken het bovendien mogelijk om het zonlicht gefilterd binnen te laten. Op deze manier koppelen ze XXL-looks aan een extra hoog ‘binnencomfort’. “En of ik tevreden ben”, besluit Sara Casteur. “We krijgen alleen maar lovende reacties op de integratie van de zonwering.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details