Platform voor de bouw
Architect@Work Brussel maakt zich op voor allereerste editie
MaterialDistrict pakt uit met zijn tentoonstelling ‘Fantastic Future’, waarin je de nieuwste materialen ontdekt. (Beeld: Joost Demuynck)

Architect@Work Brussel maakt zich op voor allereerste editie

De pandemie gooide de voorbije jaren flink wat roet in het eten, maar eindelijk lijken de sterren gunstig te staan voor de eerste editie van ARCHITECT@WORK Brussel. Die gaat op woensdag 1 en donderdag 2 juni door op de site van Tour & Taxis, met ‘Future-Proof’ als thema. Alle exposanten worden ondergebracht in sheds 1 en 2.

De locatie voor deze eerste editie is alleszins goedgekozen. De herbestemde industriële site rond het voormalige goederenstation Gare Maritime en het Koninklijk Pakhuis biedt een duidelijke architecturale meerwaarde. Het door Kortrijk Xpo georganiseerde evenement wordt gepresenteerd in de gekende vaste standopstelling van het ARCHITECT@WORK-concept, met een omkadering van gratis catering, diverse ontmoetingsplaatsen en tal van randmanifestaties en seminars. Ook volgens het vertrouwde opzet: de exposanten moeten innovatieve producten presenteren voor de bezoekende (interieur)architecten en voorschrijvers.

Het evenement wordt gepresenteerd in de gekende vaste standopstelling van het ARCHITECT@WORK-concept.

“Nog niet alle randmanifestaties en seminars zijn ingevuld, maar toch liggen er al heel wat zaken vast”, vertelt Anne-Laure Van de Ginste, die deze eerste Brusselse editie in goede banen leidt. “Het belangrijkste daarbij is uiteraard het thema: ‘Future-Proof’. Dat kwam tijdens eerdere edities van ARCHITECT@WORK al aan bod en past nog steeds perfect in een tijdperk waarin verandering gemeten wordt in seconden en waarbij men steeds nadrukkelijker wil dat architecten en ontwerpers projecten met een lange levensduur voorstellen. Conform dit centrale thema tonen we voorschrijvers hoe ze het voortouw kunnen nemen als het gaat om het toekomstbestendig maken van projecten.”

De exposanten moeten innovatieve producten presenteren aan de bezoekende (interieur)architecten en voorschrijvers.

Randmanifestaties en seminars

Een bijzonder grote troef van ARCHITECT@WORK zijn de talrijke rand- manifestaties en seminars. Hiervoor was men bij het ter perse gaan van dit magazine nog bezig met de invulling van een aantal namen, maar toch liggen er al flink wat zaken vast. Zo komt er tijdens de A@W Academy al zeker een seminar over het centrale thema. Hierin wordt onder meer gesproken over het ‘climate-proof’ maken van gebouwen en de herbestemming van ons erfgoed. Wat de randmanifestaties betreft, kunnen we melden dat een aantal vaste namen naar goede gewoonte van de partij zijn: MaterialDistrict, world-architects en DAPh.

MaterialDistrict pakt uit met zijn tentoonstelling ‘Fantastic Future’, waarin je de nieuwste materialen ontdekt, die biobased zijn, gemaakt zijn van gerecycleerde grondstoffen of vervaardigd zijn uit restmaterialen. Deze materialen zijn tegelijkertijd ook mooi, fascinerend, leuk en prikkelen al onze zintuigen. De Nederlandse fotografen van DAPh presenteren naar goede gewoonte ‘Images by DAPh’, waarbij projecten getoond worden die nauw aansluiten bij het centrale thema. Hetzelfde geldt voor world-architects, die op hun gekende ‘muur’ (de Project Wall) spraakmakende bouwwerken belichten, in woord en beeld.

Gratis catering draagt bij aan de gemoedelijke netwerksfeer.

Art: Alfredo Longo

Heel interessant om afsluitend te vermelden, is dat ook de randmanifestatie ‘Art’ kan pronken met een bijzonder interessante sleutelfiguur. Onder Art zal werk te zien zijn van de in 1959 in Frameries geboren, maar momenteel in Bergen wonende autodidactische Waalse kunstenaar Alfredo Longo. Hij werd vooral bekend door werk waarin hij gebruikte drankblikjes een nieuw leven geeft (onder de naam ‘Transform’ArtKompress’). Met die blikjes, waarmee hij een statement maakt tegen overconsumptie en voor recyclage, bouwde hij in het verleden diverse sculpturen zoals harten, hoofden, bustes en zelfs superhelden. Daarnaast is hij gekend voor zijn schilderijen met reliëf en werken met een monumentale omvang.

Meer informatie is terug te vinden op www.architectatwork.be.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details