Platform voor de bouw
Nieuws

ARCHITECT@WORK Kortrijk overtreft alle verwachtingen

MF_06307
“In beide hallen zoemde het van ’s ochtends tot ’s avonds, wat bewijst dat het een geslaagde editie was”, zegt Nathalie Sandra.

Tekst | Anastasia Verleysen

Beeld | ARCHITECT@WORK, Mioulet Fotografie, Joost Demuynck

16 december 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Een positieve sfeer, enthousiaste bezoekers en tevreden standhouders. Dat vat ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 21 en 22 oktober 2021 samen. Voor velen was het de eerste beurs in lange tijd. Het deed duidelijk deugd om opnieuw met elkaar in contact te komen. Ook voor de organisatoren, die de bezoekcijfers van deze jubileumeditie zagen stijgen.

De precorona-editie van ARCHITECT@WORK in Kortrijk was al een succes, maar dit jaar overtrof het aantal bezoekers de verwachtingen.

De precorona-editie van ARCHITECT@WORK in Kortrijk was al een succes, maar dit jaar overtrof het aantal bezoekers de verwachtingen. “Het was duidelijk hoe hard iedereen snakte naar dat hernieuwde face-to-facecontact”, zegt Nathalie
Sandra, director van ARCHITECT@WORK. “Maar ook de nood om innovatieve materialen met eigen ogen te ontdekken was sterk aanwezig. Online is veel mogelijk, maar sommige materialen en producten wil je live bewonderen. De bezoekers kregen advies van de specialisten van de verschillende deelnemende bedrijven, die hen van gedetailleerde technische informatie voorzagen.”

De organisatie merkte op dat bezoekers niet enkel naar de beurs afzakten om de nieuwigheden van de verschillende standhouders te ontdekken. Meer dan ooit waren de randactiviteiten een echte publiekstrekker. De seminaries met boeiende sprekers zoals Tom Dixon en de materialenexhibit vielen massaal in de smaak.

Meer dan ooit waren de randactiviteiten een echte publiekstrekker.

Zoemen van enthousiasme

Bij veel exposanten heerste een zeer optimis-tische sfeer. Gezien de oprechte interesse, boeiende gesprekken, echte leads en een heleboel nieuwe contacten spreken ze van een succesvolle deelname. “We merkten het al in Parijs en ook in Kortrijk vonden we dat bruisende enthousiasme terug. Mensen stralen nu ze weer nieuwe zaken in het echt kunnen ontdekken”, zegt een standhouder. En ook de bezoekers waren enthousiast: “Ik bezoek de beurs al jaren en mis geen enkele afspraak. Je krijgt hier snel en efficiënt een goed beeld van wat er op de markt te vinden is”, zegt architect Koen Van Der Mynsbrugge. “Wat me van deze editie het meest zal bijblijven? Dan moet ik vooral wijzen op de nadruk die gelegd wordt op het duurzaamheidsaspect, zowel in residentiële als commerciële projecten.”

“Wij sloten met een bijzonder goed gevoel af en zijn blij dat we de honger naar hernieuwd face-to-facecontact konden stillen”, aldus Nathalie Sandra.

De organisatie kijkt bijzonder tevreden terug op deze tiende editie in Kortrijk Xpo. Director Nathalie Sandra: “Het was eerlijk gezegd met een bang hart afwachten wat het zou worden na zo’n lange in-activiteit. We hielden rekening met een terugval in de bezoekerscijfers, maar de vrees dat sommigen zouden wegblijven bleek al na nauwelijks twee uur totaal ongegrond. De bezoekers bleven gestaag toestromen en namen hun tijd om de vele innovaties te ontdekken en met elkaar in dialoog te gaan. In beide hallen zoemde het van ’s ochtends tot ’s avonds, wat bewijst dat het een geslaagde editie was. Wij sloten met een bijzonder goed gevoel af en zijn blij dat we de honger naar hernieuwd face-to-facecontact konden stillen.”

De volgende editie van ARCHITECT@WORK in ons land vindt plaats in Brussel, op 1 en 2 juni 2022. Het is de allereerste keer in de hoofdstad. De place to be is de prestigieuze Tour & Taxis-site.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details