Platform voor de bouw
Nieuws

Armacell betrekt nieuwe kantoorruimte

Armacell-210422-27

24 mei 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Nieuwbouw voorziet in extra werkplekken voor 60 nieuwe medewerkers

Armacell, uitvinder van flexibel schuim voor de isolatiemarkt van apparatuur en toonaangevend leverancier van technisch schuim, heeft sinds begin van deze maand het nieuwe kantoor in gebruik genomen. De nieuwe kantoorruimte was nodig om werkplekken te voorzien voor 60 nieuwe medewerkers. Bouwbedrijf Mathieu Gijbels heeft de nieuwbouw gerealiseerd naar een ontwerp van architectenkantoor Rensonnet BVBA.

Het project bestond uit een renovatie van een klein deel van het huidige gebouw en de bouw van een nieuw kantoor van twee verdiepingen. Het oude en nieuwe kantoor zijn via een atrium met elkaar verbonden. Op de eerste verdieping is een passerelle voorzien. Met deze uitbreiding krijgt Armacell 700m² extra kantoorruimte. 

“De nieuwbouw past binnen de duurzaamheidsfilisofie van het bedrijf,” zegt Laurent Debefve, hoofd van het technisch competentiecentrum voor PET bij Armacell. “Voor ons was het heel belangrijk om een prettige en gezonde werkplek te creëren voor onze huidige en nieuwe medewerkers die volledig voldoet aan de huidige energetische en ecologische vereisten. De grote raampartijen zorgen voor veel natuurlijk licht. Het atrium is ingericht als een binnentuim met planten en een boom en wordt nu veel gebruikt als ontmoetingsplek voor collega’s. Iedereen is verheugd met de nieuwe werkplekken.”

“Voor ons was het een zeer mooi project om te realiseren,” vertelt Eric Loneux, projectleider bij Mathieu Gijbels. “Het is altijd een extra uitdaging om te bouwen en te renoveren op een bedrijfslocatie die tijdens de bouw volledig operationeel is gebleven. Door een strakke planning en een goede samenwerking met de klant en de architect hebben we dit project kunnen uitvoeren zonder veel overlast voor het personeel. En het resultaat mag er wezen. We zijn er trots op dit gebouw gerealiseerd te hebben.”

De uitbreiding van de kantoorruimte was de laatste fase van een omvangrijk investeringstraject van enkele tientallen miljoenen euros dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden met als doel de productiecapaciteit te verdubbelen. Naast de uitbreiding van de productie moesten ook de kantoren worden uitgebreid om werkplekken te voorzien voor zo’n 60 nieuw aan te trekken medewerkers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details