Platform voor de bouw
Woon & Werkgebouwen

Augustijns Keukens & Interieur verzorgt interieurinrichting van Antwerp Tower

Augustijns-Keukens-(1)-(1)

15 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Antwerp Tower is een iconisch gebouw dat al jaren deel uitmaakt van het Antwerpse straatbeeld. Onlangs werd de toren in een nieuw jasje gestoken: tijdloos elegant, maar toch modern en minimalistisch. Voor het overgrote deel van de 240 appartementen werkte Augustijns Keukens & Interieur het interieur tot in de puntjes uit. Van keukens over badkamers tot tv-meubels. Alec De Laet, b2b-projectmanager bij Augustijns, stelt ons dit unieke project graag voor.

Een woondroom hoog boven de stad

Vlak aan het autoluwe Operaplein bevindt zich de Antwerp Tower: het hoogste residentieel gebouw van Antwerpen. De toren met 26 verdiepingen ligt naast het Operahuis en op wandelafstand van de Meir en het Centraal Station. Een échte toplocatie.

Architect Wiel Arets werkte een metropolitan look & feel uit voor de buitenkant met goudkleurige ramen en een parelwitte gevel.

Een uniek interieurproject op maat

Met Matexi werkt Augustijns Keukens & Interieur al jaren samen. Matexi realiseerde de buitenkant. Augustijns het interieur.

“De samenwerking tussen Matexi en Augustijns is uitstekend, waardoor we samen al tientallen prachtige projecten realiseerden met aandacht voor zowel design als functionaliteit.”

Het ruime 360°-uitzicht, het metropolitan gevoel en de hoogwaardige afwerking zijn een rode draad in de uitwerking van de woonruimte. Van dressings over tv-meubels tot vestiaires, keukens én badkamers: alles werd met de grootste zorg uitgestippeld om het interieur te matchen met de buitenkant en de omgeving.

Het strakke, veelzijdige materiaal Corian® werd een sterspeler in dit verhaal. Ook stevig fineerhout en waterdichte laminaat zie je vaak terug in deze contemporaine totaalinterieurs.

Toch bracht dit unieke project in het stadscentrum wel wat uitdagingen met zich mee, zoals de autoluwe locatie, het transport van grote onderdelen en de fluctuerende materiaalprijzen. Het was geen sinecure, maar het resultaat is het meer dan waard.

Een b2b-woonconcept van Augustijns?

Augustijns Keukens & Interieur heeft 3 vestigingen in Aartselaar, Lochristi en Wuustwezel. Al 60 jaar werkt Augustijns aan keukens, badkamers en totaalprojecten voor particulieren, maar ook totaalprojecten met b2b-partners, zoals aannemers, architecten en projectontwikkelaars, komen geregeld voor.

Contact:
Kalmthoutsesteenweg 193
2990 Wuustwezel
https://augustijnskeukens.be/
info@augustijnskeukens.be
03 669 60 84

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details