AZ Delta krijgt 31 liften
01:11
02-10-2018

AZ Delta | Rumbeke

AZ Delta krijgt 31 liften

In Rumbeke wordt de Campus AZ Delta steeds concreter. Dit nieuwe ziekenhuis met logistiek gebouw en leer-/innovatiecentrum is maar liefst 116.000 m² groot. Schindler kreeg de opdracht om er 31 liften te installeren. Geen sinecure in zo’n groot en complex gebouw!

De Campus AZ Delta zal een mooie etalage van Schindlers producten worden. Er worden immers acht Schindler-2500-beddenliften, twintig Schindler-5500-liften (die als bezoekers- en/of logistieke lift fungeren), één logistieke Schindler-2500- lift en twee zware Schindler-2600-goederenliften geïnstalleerd. “Eerst hebben we zelf een selectie gemaakt van de liften die het best aan de respectievelijke behoeften tegemoetkwamen”, vertelt projectleider Johan De Prins. “Vervolgens heeft de bouwheer het type gekozen én over de gedetailleerde uitvoeringskenmerken beslist. Zo ging de voorkeur naar decoratief zwarte inox, gecombineerd met ‘backpainted’ glas voor de bezoekersliften, terwijl de logistieke en beddenliften zijn uitgevoerd in inox met een linnenstructuur. Deze laatste zijn eveneens voorzien van specifieke stootbanden die inox en rubber combineren, in functie van een optimale bescherming van de kooiwanden. De twee zware goederenliften worden dan weer uitgerust met een kooibekleding en maximale bescherming.”

AZ Delta krijgt 31 liftenAangezien het PORT-systeem van Schindler op de volledige site wordt geïnstalleerd, is er extra voorbereiding nodig.

Mooie uitdaging
Het mag niemand verbazen dat een efficiënte coördinatie op dit soort werven van cruciaal belang is. “We moeten niet alleen rekening houden met de wensen van de klant en het studiebureau”, vertelt Johan De Prins. “Ook met de algemene en nevenaannemers moeten er verregaande en stipte afspraken gemaakt worden. We werken nu eenmaal op dezelfde site, en de technieken dienen in een bepaalde volgorde te worden uitgevoerd, anders is het einde zoek. Aangezien ook ons PORT-systeem op de volledige site wordt geïnstalleerd, is er extra voorbereiding nodig. Specifieke functies zullen voortaan immers bediend worden door toegangsbadges, die gekoppeld zijn aan de juiste gebruikersrechten. Het is echter net deze complexiteit die van AZ Delta een fijn project maakt. Bij Schindler houden we immers van uitdagingen en verleggen we graag grenzen!”

Tekst Els Jonckheere     |    Beeld VK Architects & Engineers
Uitgelichte afbeelding: 
Schindler kreeg de opdracht om 31 liften op Campus AZ Delta te installeren.

Lees meer over: AZ Delta , Rumbeke , Schindler , ziekenhuis

Bouwen aan Vlaanderen partners

Zorginnovatieprijs KempenProtontherapiecentrum