Platform voor de bouw
Baanbrekende glasconstructies voor La Gantoise
Ook de grote raampartijen aan de bar en het congrescentrum zijn van de hand van Glass Projects.

Baanbrekende glasconstructies voor La Gantoise

Transparantie staat centraal in het architecturale concept van La Gantoise. Daarom kreeg glas een prominente rol toebedeeld als bouwmateriaal. Weliswaar gebeurde dit op een subtiele manier die overeenstemt met de praktische realiteit van een sportcomplex. Dankzij het vakmanschap van Glass Projects werden de ideeën van de architect op een bijzonder esthetische en duurzame manier vertaald naar een gebouw waar maximaal wordt geprofiteerd van natuurlijke lichtinval. 

In het clubhuis werd circa 500 m² glas geïntegreerd. Enerzijds is er de imposante glasgevel aan de inkom, anderzijds zijn er de grote raampartijen aan de terrassen van de bar en het congrescentrum. Uitvoerder van dienst was Glass Projects uit Ninove, dat zich als onderdeel van de Pauwels Groep specifiek toelegt op glazen constructies, koepels en gevels voor de meest uiteenlopende projecten. “Het is onze missie om met glas architecturale pareltjes te verwezenlijken die enerzijds veilig zijn en anderzijds een functionele meerwaarde genereren”, vertelt verantwoordelijke Ruben Haegeman. “We onderscheiden ons door uitmuntend vakmanschap, innovatieve toepassingen en een betrouwbare, klantgerichte aanpak. Door al in de conceptfase proactief mee te denken, slagen we erin om de meest complexe opdrachten tot een goed einde te brengen. Denk maar aan de indrukwekkende overkapping van het station in Namen, de jumboraamkaders met geëxtrudeerde afwerkingskokers in het Proximus-gebouw in Roeselare, het concept van de BIPV-kaders, de ontwikkeling van de matrijzen en de montagemethodiek in functie van gelijkmatige belasting van de luifel op Bota Solar in Brussel, de skybar van de beurs in Brussel …”

De grootste uitdaging situeerde zich in de inkom, waar glaspartijen van 7 meter hoog moesten worden gemonteerd.

Precaire oefening

Ook in La Gantoise moest Glass Projects zijn expertise en creativiteit laten gelden. “We kozen voor een combinatie van ons eigen Glassprojects PG175-systeem en de Reynaers Masterline 8-profielen”, aldus Ruben Haegeman. “De grootste uitdaging situeerde zich in de inkom, waar glaspartijen van 7 meter hoog moesten worden gemonteerd. Gezien het grote gewicht was dit een precaire
oefening. Het resultaat mag er echter wezen. Met La Gantoise hebben we er dus opnieuw een referentie bij waarop we bijzonder trots zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details