Platform voor de bouw
Ook BATIBOUW kan er niet omheen: het energiedossier beheerst de actualiteit en zelfs ons leven.

BATIBOUW 2023: inspiratie troef

Op dinsdag 10 januari vond de persconferentie van BATIBOUW plaats in Cinédoc in Brussel. De beurs zal opnieuw rijkelijk gevuld zijn met nieuwigheden en legt een bijzondere nadruk op duurzaamheid en energie. Tijdens de persconferentie spraken de organisatoren samen met Niko Demeester van Embuild en Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie over de belangrijkste trends in de bouwsector en de weg naar een koolstofvrije toekomst. Deze duurzame evolutie wordt weerspiegeld in de organisatie van BATIBOUW zelf, met een vermindering van het aantal beursdagen en concrete maatregelen om het energieverbruik te reduceren.

Deze editie zal onvermijdelijk in het teken staan van alternatieven voor ons huidige energieverbruik. BATIBOUW wil de bouwer en verbouwer van morgen bijstaan om de juiste beslissingen te nemen in de huidige context. 600 m² van hal 7 zal daarom speciaal gewijd zijn aan energie-efficiëntie. Bezoekers kunnen nieuwe oplossingen ontdekken, maar ook in gesprek gaan met neutrale partners en advies krijgen over premies en nieuwe oplossingen. “De huidige energiesituatie is een bron van zorgen voor alle Belgen, ongeacht hun levensstijl. Daarom willen we dat BATIBOUW dé referentie blijft – of wordt – op het vlak van energieverbruik, duurzame woningen en de nieuwe technologieën die daar noodzakelijkerwijs mee verbonden zijn”, aldus BATIBOUW-directeur Frédéric Devos.

BATIBOUW vindt van dinsdag 14 tot en met zondag 19 maart 2023 plaats in Brussels Expo.

Inspiratie staat centraal

Naast de energiezone stelt BATIBOUW nog verschillende andere thematisch ingerichte zones voor. De voormalige beurs Cocoon krijgt als onderdeel van BATIBOUW een volledig Paleis toegewezen. De nieuwste trends op het gebied van decoratie, lifestyle, serviesgoed en nog veel meer komen er aan bod. De zone Flex-Living, die vorig jaar een groot succes kende, komt terug met alternatieven voor traditionele huisvesting (tiny houses, containers, tuinkantoren …).

BATIBOUW is echter ook en vooral een plaats om knowhow uit te wisselen. Daarom wordt in hal 5 een ‘Matchmaking area’ ingericht, waar neutrale partners bouwers en verbouwers op individuele en persoonlijke basis zullen adviseren. Ten slotte zal de BATIBOUW Academie een rijk en gevarieerd programma van conferenties, demo’s en workshops aanbieden.

Innovaties ontdekken en collega’s ontmoeten: ook voor professionals is BATIBOUW de place to be.

De schildpad is groen

Fisa, de organisator van BATIBOUW, toont niet alleen duurzame oplossingen tijdens de beurs, maar draagt daar ook aan bij via de manier waarop het de beurs organiseert. “Als beursorganisatoren hebben wij ook onze verantwoordelijkheid om richting koolstofneutraliteit te evolueren”, zegt Frédéric François, CEO van BATIBOUW-organisator Fisa. Daarom schreef Fisa zich in in het Net Zero Carbon Events-programma, waarbinnen verschillende initiatieven worden genomen, zoals de vermindering van materialen voor eenmalig gebruik, een vermindering van de verwarming en verlichting van de beurshallen en een strategische keuze om de duur van de beurs te beperken tot zes dagen. Bovendien worden exposanten die hun stand duurzaam opbouwen daarvoor beloond.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details