Platform voor de bouw
BATIBOUW innoveert en vernieuwt voor een editie 2.0

BATIBOUW innoveert en vernieuwt voor een editie 2.0

BATIBOUW kondigt een aantal belangrijke wijzigingen aan voor de editie van 2020. De beurs wordt twee dagen korter. Bovendien worden er drie professionele beurzen georganiseerd, die tezelfdertijd als BATIBOUW plaatsvinden.
BATIBOUW 2020 vindt plaats vanaf zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart. De twee dagen die voordien uitsluitend op professionele bezoekers waren gericht, vallen weg en worden vervangen door 3 onafhankelijke professionele beurzen. Ook zal BATIBOUW nog meer inzetten op de beleving van de bezoeker en op digitalisering.

Nieuwe formule voor professionals

FISA blijft vernieuwen en speelt actief in op de evoluerende wensen van zowel professionals als particulieren. Daarom zullen de professionele dagen worden vervangen door aparte vakbeurzen tijdens BATIBOUW 2020, die in Paleis 1 van Brussels Expo zullen worden georganiseerd. Het gaat om FINISHING, vakbeurs voor de afwerking, op woensdag 4 maart, PROBUILD, vakbeurs voor ruwbouw, dakwerken en profielen, eveneens op woensdag 4 maart en INSTALLPRO, vakbeurs voor installateurs van HVAC, sanitair en elektriciteit, op vrijdag 6 maart.

Exposanten kunnen dus zowel aanwezig zijn tijdens de negen particuliere dagen van BATIBOUW als tijdens één of meerdere van de vakbeurzen.

Een beurs volledig op maat van de bezoeker

Voor deze nieuwe editie van BATIBOUW staat de bezoeker meer dan ooit centraal. In een speciale advieszone vooraan in Paleis 5 kunnen bezoekers een kwartier lang vragen stellen aan professionelen uit de sector. In twee conferentiezones (in Paleis 5 en 12) geven merken, exposanten en partners uiteenzettingen over verschillende specifieke thema’s. Het doel is telkens de bezoeker nog beter te informeren over interessante nieuwigheden of vernieuwde regelgeving en normering.

Het beursplan werd zo aangepast zodat sectoren die elkaar al aanvulden, nu nog slimmer bij elkaar worden geplaatst. Zo vormen ze eigen zones die bijzonder handig zijn voor de bezoeker. BATIBOUW 2020 zal onder meer bestaan uit een zone voor alles wat met bouw en renovatie te maken heeft, een zone voor buitenschrijnwerk en tools en een zone voor verwarming, koeling, ventilatie en (hernieuwbare) energie.

De openingsuren van de beurs werden aangepast zodat de bezoekers BATIBOUW ook makkelijk na de werkdag kunnen bezoeken, zonder daarom in de file te zitten. De beurs zal dus geopend zijn van 12u tot 20u30 tijdens de week en van 10u tot 18u30 tijdens het weekend. Bovendien kunnen bezoekers gebruik maken van een gratis ticket geldig voor een bezoek tijdens de week vanaf 16u (nocturne uitgezonderd).

Deze editie werd nog verder vernieuwd. Ecologie en de zoektocht naar innovaties zijn belangrijke onderwerpen voor de bezoeker. Daarom stelt FISA, in samenwerking met Sanoma, een eco-parcours en een innovatie-parcours voor, dat over de hele beurs te volgen is. Voor de exposanten is dit een uitgelezen mogelijkheid om hun nieuwigheden te presenteren en van extra visibiliteit te genieten.

FISA voorziet bovendien een workshop zone voor de bezoekers, die op een steeds interactievere manier de beurs willen bezoeken. In de « Do It Yourself » zone kunnen exposanten workshops, demonstraties of wedstrijden houden voor bezoekers die graag zelf de handen uit de mouwen steken. Daarnaast zijn er nog twee nieuwe zones op BATIBOUW 2020. De « Verhuiszone » is een première op BATIBOUW. Bezoekers vinden er oplossingen en diensten voor een verhuis of voor opslag van goederen gedurende een bepaalde periode.

De « Inspiratiezone » toont vier verschillende types woningen: een studio, een appartement met één kamer, een appartement met twee kamers en een unifamiliale woning. In deze woningen zijn telkens producten van de exposanten te zien. De realistische setting zorgt ervoor dat bezoekers zich beter kunnen inbeelden hoe deze producten in hun eigen woning zouden passen.

Digitalisering alomtegenwoordig

Digitalisering is alomtegenwoordig en heeft een invloed op alle sectoren. BATIBOUW speelt op alle niveaus in op digitalisatie. Zowel exposanten, professionele bezoekers als particulieren registreren zich online voor de beurs. BATIBOUW is bovendien 365 dagen online te raadplegen onder de vorm van nieuwsbrieven, digitale magazines, blogposts en sociale media, wat zorgt voor heel wat interactie tussen bezoekers en exposanten. FISA stelt ook een app ter beschikking met de praktische info en een handig interactief plan van de beurs, zodat bezoekers eenvoudig de exposanten vinden die zij nodig hebben tijdens hun bezoek.

BATIBOUW 2020 steekt dus in een nieuw jasje, stelt de bezoeker meer dan ooit centraal én zet in op de tevredenheid van alle exposanten. BATIBOUW vindt plaats van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart, met een nocturne op donderdag 5 maart.

Praktische info

  1. Data en openingsuren

Zaterdag 29 februari tot en met zondag 08 maart 2020

  • Weekends: 10u – 18u30
  • Week : 12u tot 20u30 – Gratis toegang vanaf 16u (behalve nocturne op 05/03)
  • Nocturne : donderdag 05/03 – open tot 22u

2. Tickets

Tickets : 15 € aan de kassa, 13,50 € online via batibouw.com

  • Kinderen tot 6 jaar kunnen de beurs gratis bezoeken
  • Afterwork Actie: alle bezoekers kunnen BATIBOUW tijdens de week gratis bezoeken vanaf 16u (exclusief nocturne op 05/03).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details