Platform voor de bouw
Euro Rent | ”Veilig werken op hoogte is voer voor specialisten”

Euro Rent | ”Veilig werken op hoogte is voer voor specialisten”

Hoewel het aantal arbeidsongevallen in de bouw dalende is, blijkt uit de statistieken dat een val vanop hoogte van personen of voorwerpen nog steeds in de top 3 van meest voorkomende bouwongevallen staat. “Bedrijven en arbeiders moeten dus vooral alert blijven wanneer er op hoogte moet worden gewerkt, want het creëren van een veilige werkplek zou voor iedereen in de bouw prioriteit nummer 1 moeten zijn”, benadrukken Kris Coppens en Ronny Elsermans van Euro Rent. 

Wie vaak op grote hoogte werkt, beseft het maar al te goed: veiligheid is een basisvereiste. “Vandaag bestaan er gelukkig heel wat oplossingen om veilig op hoogte te werken: bouwliften, schaarliften, hoogwerkers, stellingen … Desondanks is niet iedereen even goed op de hoogte welk materiaal er beschikbaar is om het werk veiliger en efficiënter uit te voeren. Dit is voor ons de aanleiding om onze klanten nog meer te ontlasten”, zegt Kris Coppens, zaakvoerder van machineverhuurder Euro Rent. 

Specialist op de werf 

“We willen graag dicht bij onze klanten staan. Vandaar dat we ervoor kiezen om met productspecialisten te werken”, benadrukt Kris Coppens. In onze bouwliftdivisie werken we al vele jaren met een specialist, maar we merken dat de vraag naar extra ondersteuning en advies omtrent veilig werken op hoogte groot is, met name als er materiaal zoals hoogwerkers, schaarliften en stellingen aan te pas komt.”

 Euro Rent verhuurt niet enkel hoogwerkers en schaarliften, maar ook verreikers, heftrucks en bouwsteigers. “Aannemers beschikken niet altijd over het juiste type machine of de nodige kennis ter zake. Omdat investeren in al het juiste materiaal onmogelijk is, komen ze al snel bij ons terecht. Wij verhuren immers een breed gamma aan hoogwerkers en schaarliften. Door onze kennis en ruime beschikbaarheid van machines adviseren wij onze klant bij het kiezen van de juiste machine voor de job”, vertelt Ronny Elsermans, de nieuwe productspecialist voor hoogwerkers bij Euro Rent. 

Steigers voor alle toepassingen 

Steigers zijn een must om een bouw- of renovatieproject in alle veiligheid te laten verlopen. Euro Rent is dé grootste verhuurder van Layher-steigers. “Wij kiezen bewust voor de systemen van Layher omdat klanten dan zeker zijn van een excellente kwaliteit. Aangezien er voor elk project andere vereisten gelden, plant Euro Rent gratis werfbezoeken in met het oog op een situatiebeoordeling. Zo zijn onze klanten zeker van het meest efficiënte ontwerp van hun steiger, besparen ze op materiaal en kunnen ze sneller aan de slag. Desgewenst helpen we ze ook met een constructieberekening”, licht Ronny Elsermans toe. 

“En naast die extra focus op bouwlift-, steiger- en hoogwerkerspecialismen blijven we uiteraard een algemene verhuurpartner voor bouw, industrie en groenaanleg. In de Euro Rent-vestigingen in Deurne en Sint-Niklaas kan iedereen terecht voor advies en een uitgebreid assortiment van meer dan 40.000 machines, werktuigen en toebehoren”, besluit Kris Coppens.    

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details