Platform voor de bouw
Bedrijfspresentatie Stabilogics | Stabiliteitsberekeningen met praktische insteek

Bedrijfspresentatie Stabilogics | Stabiliteitsberekeningen met praktische insteek

Van Vlaanderen tot Wallonië en van Parijs tot Rusland: Stabilogics berekent bouwprojecten van allerhande soorten en afmetingen. Alle ingenieurs werken vanuit Kampenhout. “In tegenstelling tot veel van onze concurrenten, maken wij bewust de keuze om alles in eigen beheer te houden in België”, benadrukt Eddy Hermans.

 Sinds 2000 staat Stabilogics voor nauwkeurige berekeningen van staalstructuren, betonstructuren en gebouwen met grote glaspartijen. Ondertussen werken goed twintig personen er dagelijks met focus op de industriebouw en projecten in de petrochemie. Daarnaast bevat het portfolio van de onderneming ook residentiële projecten en kantoorgebouwen.

Berekening van a tot z

Met het ontwerp van de architect als basis voert Stabilogics de volledige stabiliteitsstudie in eigen beheer uit. Tot en met praktijkgerichte productietekeningen. Eddy Hermans: “Wat ons typeert, is de sterke focus op uitvoering. Niet toevallig zijn veel van onze klanten dan ook aannemers. Onze ingenieurs zijn experts in de hedendaagse normen. Ze berekenen de materialen op een economische manier en leggen de basis voor een efficiënte productie en montage. Zo genereren we een lage bouwkost voor de aannemer. De studiekost wordt op die manier dubbel en dik gecompenseerd.”

Dankzij de expertise van Stabilogics lag de bouwkost van Pavilion 6 in Parijs liefst 700.000 euro lager.

Pavilion 6 in Parijs

Stabilogics is hoofdzakelijk actief in het binnenland. Toch staan er ook geregeld buitenlandse projecten op het programma, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk en zelfs in Rusland. Een van de prestigieuze Parijse projecten waar Stabilogics aan meewerkte, is Pavilion 6. De expositiehal van de hand van architect Jean Nouvel combineert staal- en betonstructuren tot een unieke kunstomgeving. “We werkten eerder al samen met de hoofdaannemer, nadat die onder de indruk was geraakt van ons werk voor een van zijn onderaannemers bij een project op de luchthaven Charles de Gaulle”, licht Hermans toe. 

Lagere bouwkost

De ingenieurs voerden niet alleen de volledige berekening van het project uit, maar goten de resultaten ook in productietekeningen, een rechtstreekse basis voor het aansturen van de CNC-machines. Zo worden vergissingen tijdens de productiefase quasi onmogelijk. “Zeer kostenefficiënt”, aldus Eddy Hermans. “De aannemer van het project in Parijs had zijn initiële calculatie gemaakt. Dankzij onze berekeningen en praktijkervaring lag de uiteindelijke bouwkost liefst 700.000 euro lager.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details