Platform voor de bouw
Belevingscentrum met baksteen
In het nieuwe concept kreeg de showroom van Wienerberger er een extra dimensie bij: beleving.

Belevingscentrum met baksteen

Baksteenproducent Wienerberger heeft zijn toonzaal langs de A12 in Londerzeel, op de grens van Antwerpen en Vlaams-Brabant, grondig vernieuwd en via de doorgedreven inzet van digitale media uitgebouwd tot belevingscentrum. Ze was al jaren een vertrouwd informatie- en inspiratiepunt voor bouwprofessionals en particuliere bouwers, verbouwers en tuinliefhebbers. Bezoekers kunnen er alle Wienerberger-producten en -oplossingen zien, voelen en combineren en krijgen daarbij het gewenste advies van de showroomadviseurs. Als extraatje is er de bouwhistoriek: het dragende deel van het toonzaalgebouw stond oorspronkelijk als IBM-paviljoen op Expo 58 in Brussel.

Na de rondgang door de showroom neemt een adviseur de tijd om vragen te beantwoorden in een van de semitransparante gespreksboxen.

In het nieuwe concept kreeg de showroom, naast het tactiele contact, er een extra dimensie bij: beleving. Inspiratiefoto’s, visualisaties, textuurschermen enzovoort bieden bezoekers de kans om de vele mogelijkheden van de Wienerberger-producten in hun eigen woon- of tuinproject te zien. Het bezoek begint bij voorkeur thuis, met de online reservatie van een afspraak. Voor wie op zaterdag wil komen, is dit zelfs een must.

Bezoekers kunnen op de Wienerberger-website al concrete info voor hun bouwproject uploaden en een moodboard samenstellen. In de webtool kunnen ze aangeven of ze een renovatie- of nieuwbouwproject beogen, de architectuurstijl beschrijven en zelfs plannen of foto’s van de woning opladen. Ze vinden er ook inspirerende foto’s van bestaande gebouwen.

Leadax Roov is een upcyclingproduct dat is afgestemd op de circulaire economie.

Uitgebreide visuele middelen

In de showroom zelf kunnen ze hun ontdekkingstocht individueel of begeleid door een adviseur verderzetten, al dan niet in aanwezigheid van hun architect of plaatser. QR-codes bij ieder product laten toe om meer informatie op te vragen of ze toe te voegen aan het eigen moodboard. Bovendien kunnen de producten op presentatietafels uitgestald en vergeleken worden. Dankzij een RFID-tag krijgen bezoekers een realistisch beeld van de textuurmogelijkheden met de geplaatste gevelstenen of kleiklinkers. Verder geven inspiratieschermen een rijke inkijk in gerealiseerde projecten en specifieke productinformatie. Ook deze info is dankzij een QR-code gemakkelijk toe te voegen aan het eigen moodboard. De tocht doorheen de showroom brengt bezoekers ook nog altijd langs een meer vertrouwde innovatiebox en maquettes waar plaatsingstechnieken en -mogelijkheden en innovaties fysiek worden getoond en toegelicht aan de hand van tekst en video’s.

Na de rondgang door de showroom neemt een adviseur de tijd om het project in detail door te spreken en vragen te beantwoorden in een van de semitransparante gespreksboxen. De vier geborgen gespreksruimtes, die in een centraal paviljoen zijn ondergebracht, zijn uitgerust met de nodige schermen en technieken om het moodboard van de bezoekers te presenteren en te vergelijken met informatie die de showroomadviseur aanreikt. Zinvolle info kan de adviseur in een handomdraai aan het bezoekersdossier toevoegen. Bezoekers ontvangen na het bezoek hun moodboard met toegevoegde informatie en visualisaties in hun mailbox. Vanzelfsprekend krijgen ze ook nog altijd de gewenste fysieke stalen en documentatie van Wienerbergers gevelstenen, dakpannen en kleiklinkers mee.

Leadax Roov is gemakkelijk te plaatsen én te verwijderen.

Wit is het nieuwe groen

Leadax Roov, de nieuwe platdakbedekking van Wienerberger, is het resultaat van upcycling. Ze wordt vervaardigd uit gerecycleerde PVB-folies uit autoramen. Daarvan is in Europa jaarlijks wel 1,5 miljoen ton beschikbaar. Samen met het lage energieverbruik tijdens de productie beperkt dit de milieu-impact. De witte kleur reflecteert de zonnestralen. Zo vermindert ze het hitte-eilandeffect en verhoogt ze het rendement van zonnepanelen.

De 1 meter brede rollen wegen niet zwaar en zijn makkelijk hanteerbaar. De naadverbindingen en detailleringen zijn eenvoudig te maken. Bovendien is corrigeren tijdens het plaatsen perfect mogelijk. Bij de plaatsing zijn open vuur noch hitte vereist. Ook op het vlak van dampopenheid scoort deze Leadax Roov-dakbaan goed. Leadax Roov kent een enkele productdikte (1,5 mm) en is geschikt voor alle types platte daken, inclusief daken met zonnepanelen. Dakdekkers en groothandelaars hoeven dan ook slechts één product in voorraad te hebben.

Op het einde van zijn levensduur is Leadax Roov perfect te recycleren tot een nieuw dakmembraan, ongeacht de gekozen bevestigingsmethode: losliggend geballast, mechanisch of verlijmd. De verlijming gebeurt immers met een watergedragen lijm, die eenvoudig kan worden verwijderd met behulp van stoom.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details