Platform voor de bouw
Belgian Building Awards 2020: dien uw kandidatuur in

Belgian Building Awards 2020: dien uw kandidatuur in

Op dinsdag 3 maart 2020 worden de prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op BATIBOUW. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. De Belgian Building Awards zijn een organisatie van BATIBOUW in samenwerking met Sanoma, Redactiebureau Palindroom, Ik Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be. Inschrijven kan tot en met 30 september 2019.

Voor de Architectuurawards worden prijzen toegekend in vijf categorieën.

Rookie of the year

In de categorie Rookie of the Year gaan we op zoek naar een jong Belgisch architectenbureau dat vernieuwende architectuur weet te koppelen aan een degelijk management.

Mixed Use

De categorie Mixed Use bekroont projecten die op innovatieve wijze erin slagen om meerdere functies binnen één project te combineren en zo een antwoord bieden op de vraag naar een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte.

Build2Work

De categorie Build2Work bekroont een geslaagd bedrijfsgebouw dat werd opgeleverd in 2017 of later. Het gebouw moet blijk geven van architecturale kwaliteit en een innovatieve aanpak die zich vertaalt in een aangename werkomgeving voor personeelsleden en gasten.

3|2|1 Facade Award

De 3|2|1 Facadeaward focust zich op koppelwoningen (driegevel-, tweegevel- of ééngevelwoningen die opgeleverd werden in 2017 of later. We zijn op zoek naar ontwerpen die op innovatieve wijze erin slagen om ondanks de beperkte afmetingen en ondanks het beperkt aantal gevels toch een maximale woonkwaliteit te realiseren met veel aandacht voor daglicht en privacy.

Pioneer Award

Voor deze categorie kan men zich niet kandidaat stellen. Het is de jury zelf die op zoek gaat naar interessante kandidaten en een winnaar.

De Pioneer award bekroont een architect, een externe persoon of organisatie die op een bepaald vlak een pioniersrol vervuld heeft door als een van de eersten zijn nek uit te steken voor een ideaal dat de architecten en/of de architectuurkwaliteit in de breedst mogelijke betekenis van het woord ten goede zal komen. Door een out-of-the-boxaanpak is de persoon/de organisatie erin geslaagd een bepaalde problematiek onder de aandacht te brengen en heeft hij/zij anderen ervan overtuigd om zijn voorbeeld te volgen.

Hoe deelnemen? 

Deelnemen aan de architectuurawards kan enkel door het online het deelnameformulier in te vullen via de website van de Belgian Building Awards.

De uiterste datum van inschrijving is maandag 30 september 2019. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt op 3 maart 2020 op BATIBOUW.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details