Platform voor de bouw
Belgisch aluminiumschrijnwerk van a tot z
De Poorter Aluminium zet fors in op de ontwikkeling van eigen aluminiumprofielen (Alu-One).

Belgisch aluminiumschrijnwerk van a tot z

Een mijlpaal voor de producent van hoogwaardige raam-, deur- en gevelsystemen in aluminium, die zijn profielen zelf ontwikkelt onder de merknaam Alu-One. “Door resoluut te kiezen voor verticale integratie kunnen we onze werking optimaliseren”, benadrukt zaakvoerder Jan De Poorter.

De Poorter Aluminium opereert sinds dit jaar opnieuw volledig vanuit eigen land. “Een strategische keuze die gebaseerd is op de tijdsgeest”, aldus zaakvoerder Jan De Poorter.

Aluminiumproducten op basis van een ruime technische kennis en jarenlange ervaring: dat is de corebusiness van De Poorter Aluminium. Het bedrijf bracht zijn productie-eenheid in 2011 over naar Roemenië, maar opereert sinds dit jaar opnieuw volledig vanuit eigen land. “Een strategische keuze die gebaseerd is op de tijdsgeest, want Belgische ondernemingen met een sterke lokale verankering zijn deze dagen een echt kwaliteitslabel”, zegt zaakvoerder Jan De Poorter, die de firma in 2003 oprichtte. 

“We houden alles van a tot z in eigen hand”, benadrukt Jan De Poorter.

Verticale integratie

De verhuis van de productie-eenheid brengt enkele belangrijke voordelen met zich mee. “Onze producten, diensten en afdelingen zijn niet langer verspreid over diverse locaties, wat onze werking zeker ten goede zal komen. Verticale integratie was het sleutelwoord. Ontwikkelen, inrollen, assembleren, lakken, frezen, boren …: alles gebeurt voortaan onder één dak, en dat vlak bij onze afzetmarkt (lees: België en Noord-Frankrijk). Dit maakt dat onze CO2-impact een pak lager zal uitvallen. De hogere loonkost compenseren we dan weer met het wegvallen van de transportkosten”, aldus Jan De Poorter, die fors inzet op de ontwikkeling van eigen aluminiumprofielen (Alu-One). “Het verruimt onze knowhow, bevordert de kwaliteit van ons werk en zorgt voor kortere levertermijnen omdat we van a tot z alles in eigen hand houden, wat ons dan weer een competitievere marktpositie oplevert. We merken dat dit sterk op prijs wordt gesteld. De coronacrisis heeft het positieve effect van onze centralisatie een beetje getemperd, maar vanaf volgend jaar zullen we hier zeker de vruchten van plukken!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details