Platform voor de bouw
Belgisch kantoorinterieur internationaal gelauwerd
De volledige verdieping wordt gemeenschappelijk ingezet als kantoorruimte en locatie voor architectuurworkshops, netwerkevents en lezingen.

Belgisch kantoorinterieur internationaal gelauwerd

België boven op het World Architecture Festival in Singapore. De alliantie van Link Lab Architecture, MARKLAND architecten en Stay Studio – kortweg Link Lab – viel in de prijzen in de categorie ‘Workplace (Small)’. Hun ‘creative office’ in Kortrijk werd door de internationale jury uitgeroepen tot beste kantoorinterieur onder de 1000 m². Tijd voor een korte kennismaking!

Link Lab is een platform dat verschillende creatieve bureaus verenigt. Zowel urban planners (het nieuwe Dencity) als architecten voor grote ontwikkelingen (MARKLAND architecten), ontwerpers van particuliere woningen (Us) en interieurdesigners (Stay Studio) hebben hun werkplek op de eerste verdieping van de Sint-Janstoren op de Veemarkt in Kortrijk. Ze toverden een commerciële ruimte die al tien jaar leegstond om tot een collectieve kantoorvloer annex creatief platform.

Het ontwerpteam van Link Lab toverde een commerciële ruimte die al tien jaar leegstond om tot collectieve kantoorruimte annex creatief platform.

Gemeenschappelijk gebruik

De idee van een ‘platform’ speelde een cruciale rol bij het interieurdesign. Geen enkel bureau claimt enige eigen ruimte door middel van branding of afbakening. Integendeel: alle ontwerpers zitten bij en door elkaar. De volledige verdieping wordt gemeenschappelijk ingezet als kantoorruimte en locatie voor architectuurworkshops, netwerkevents en lezingen. Medewerkers en bezoekers betreden de ruimte via een roltrap, een stille getuige van de oorspronkelijke commerciële invulling. In plaats van een onthaal is er een centrale open ruimte voorzien die dienst kan doen als wachtruimte, receptieruimte en speakers’ corner.

Industrieel karakter

De ontwerpers van Link Lab opteerden ervoor om het casco van de ruimte zo veel mogelijk te behouden. Delen van de muren en plafonds zijn aangekleed met spuitplamuur om visuele eenheid te creëren en het ruimtegevoel te vergroten. Ook de weloverwogen keuze om de ventilatiekanalen en andere leidingen overal in het zicht te laten, draagt hiertoe bij. De minimale afbakening van de ruimtes – die nodig is om enige privacy te garanderen tijdens een workshop of vergadering – is eveneens gerealiseerd met behulp van een industriële oplossing: transparante wanden en deuren uit de serrebouw. Ook wat de elektrische leidingen betreft, koos de interieurdesigner voor een industriële optie. Deze minimale oplossingen zijn ook ingegeven door ecologische overwegingen.

Hoogwaardige aankleding

Het industrieel ogende decor contrasteert sterk met de hoogwaardige aankleding en afwerking. Van fineerhout over marmer tot maatwerkmeubilair, spiegels en designmeubelstukken: niets is aan het toeval overgelaten. Dit contrast verleent het Link Lab-platform niet alleen een stijlvolle gewaagdheid, maar ook een karaktervolle uitstraling waarin iedere klant van elk van de creatieve bureaus zichzelf kan herkennen. Deze verfrissende visie, die uitgaat van een open kijk op kantoorinrichting, leverde de ontwerpers een welverdiende WAF-award op!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details