Platform voor de bouw
Nieuws

Belgische natuursteenspecialist trekt internationale kaart

Cirkelzaag Augustus 2018 (1) kopiëren
In zijn acht productiesites verzaagt Brachot zowel blokken uit de eigen groeves als natuursteenblokken die aangekocht zijn over de hele wereld.

Tekst | Liesbeth Verhulst

Beeld | Beltrami

3 juni 2021 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Beltrami – sinds 2017 een Brachot Family Member – kent dan ook een sterke internationale groei. De Beltrami-natuursteentegels zijn vandaag al in de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar en dankzij het distributienetwerk van Brachot zal het lijstje nog verder uitbreiden. In de uitgestrekte showrooms in Harelbeke en Deinze kunnen (eind)klanten en architecten het uitgebreide assortiment van Beltrami en de andere Brachot Family Members van dichtbij ontdekken en de natuursteen van hun voorkeur uitkiezen. 

In 2017 werd Beltrami, dé innovator op het vlak van natuursteentegels, een Family Member van Brachot, een internationale speler met Belgische roots op de markt van natuursteen en samengestelde materialen (blended materials). Om Brachot van nabij te leren kennen, nemen we je mee op een reis rond de wereld.

Brachot beschikt over twintig steengroeves, verspreid over Frankrijk, Ierland, Portugal, Noorwegen en Zuid-Afrika.

Op wereldreis

Brachot beschikt over twintig steengroeves, verspreid over Frankrijk, Ierland, Portugal, Noorwegen en Zuid-Afrika. In de groeves worden voornamelijk graniet en kalksteen ontgonnen. De bekendste materialen die afkomstig zijn uit de Brachot-groeven zijn vast de Ierse Blauwe Hardsteen (Kilkenny Limestone) en de Noorse graniet Labrador.

In zijn acht productiesites verzaagt Brachot zowel blokken uit de eigen groeves als natuursteenblokken die aangekocht zijn over de hele wereld. De samengestelde materialen van Brachot Surfaces (ook een Brachot
Family Member) zoals composiet, terrazzo en keramiek worden onder de eigen merken Unistone, Uniceramica, Unimarble en Terrazzo verkocht. “We verzagen de natuursteenblokken tot platen en werken ze af in
talrijke varianten (tot 44 mogelijkheden!)“, vertelt Laurence Roelens, marketingmanager bij Brachot. “Bij Beltrami gaan we nog een stap verder en verzagen en bewerken we de platen tot maattegels, volgens het formaat en de afwerking van de klant-architect.”

Europese natuursteen

Het mag duidelijk zijn: Brachot vind je wereldwijd, waardoor je als klant kan rekenen op een immens en divers productassortiment: van blok, plaat en tegel tot producten voor specifieke projecten, en dat in natuursteen en samengestelde materialen. Via zestien distributiecentra verspreid over Europa, India en Afrika vinden ze hun weg naar de meest boeiende projecten. De nieuwste vestiging van Brachot bevindt zich in Italië, de bakermat van natuursteen. De Italiaanse vestiging duidt al in die richting: Brachot trekt voluit de kaart van de Europese natuursteen. Ook in Frankrijk zijn in dat kader de voorbije jaren enkele steengroeves overgenomen, machineparken geoptimaliseerd en de distributiecentra vernieuwd. “We willen de Europese natuursteen volop in de kijker zetten”, aldus Laurence Roelens.

In de Stone Gallery kunnen klanten tussen een omvangrijke collectie natuursteenplaten wandelen.

Uitgestrekte showrooms

Een wereldspeler dus met uitgesproken Belgische roots. In Deinze is zopas de gloednieuwe Stone Gallery geopend, waar het volledige aanbod natuursteen en samengestelde materialen van Brachot tentoongesteld wordt over een oppervlakte van maar liefst 5.000 m2. Beltrami beschikt sinds jaar en dag over zijn showroom met aangelegd tuinpark in Harelbeke, waar tal van zorgvuldig uitgekozen en bijzondere natuursteensoorten, afwerkingen en formaten gepresenteerd worden in een sfeervol kader. Ook daar opende twee jaar geleden een indrukwekkende Stone Gallery van 3.500 m2, waar klanten tussen een omvangrijke collectie natuursteenplaten wandelen.

Passport, een state of the art kantoorgebouw op Brussels Airport, is maar een van de vele mooie referenties van Beltrami. (Foto: Philippe van Gelooven)

Grenzeloze keuze

Beltrami is al meer dan dertig jaar een inventieve trendsetter op het vlak van natuursteentegels dankzij een grote focus op creatieve innovatie en kwaliteit. Het gaat dan ook geen uitdaging uit de weg: vloer-, wand- en gevelbekleding, bestrating, oprit en terras, interieur- en exterieurafwerking … Alles is mogelijk, met tal van spraakmakende projecten als resultaat. De Kortrijkse Leieboorden (bestrating en vloer- en trapbekleding), de Antwerpse Scheldekaaien (bestrating), Baelskaai in Oostende (gevelbekleding), Toison d’Or in Brussel (gevel-, vloer- en trapbekleding) …: de lijst met referentieprojecten van Beltrami is lang en impressionant. 

“We beschikken over een uitgebreid assortiment natuursteentegels, in alle mogelijke formaten en afwerkingen. We beperken ons niet tot het standaardgamma, en net dat maakt Beltrami uniek. Zo bestaat de mogelijkheid om maattegels aan te kopen: hierbij verzagen en bewerken we de natuursteenplaat qua formaat en afwerking volgens de wensen van de klanten-architecten. Zij kunnen de plaat van hun voorkeur zelf komen uitkiezen in onze platengalerijen. Als je bedenkt dat wij zowat alle soorten natuursteen in ons aanbod hebben en dat geen enkel materiaal dezelfde is – want dat is nu eenmaal de kracht van de natuur – is de keuze werkelijk grenzeloos”, besluit Laurence Roelens.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details