Platform voor de bouw
Belgische planningssoftware die kmo’s tijd en geld helpt besparen
Missie: meer productiviteit en overzicht en minder tijdverlies door administratie.

Belgische planningssoftware die kmo’s tijd en geld helpt besparen

Vraag aan een bouwondernemer waar hij in het werk het hardst tegen opziet, en in 99% van de gevallen krijg je “administratie” als antwoord: offertes maken, materiaal bestellen, onderaannemers inschakelen, werken plannen … Het Belgische Vertuoza ontwikkelde software die het aannemers op dat vlak een stuk gemakkelijker maakt. Met één tool krijg je een helder overzicht van alle opdrachten en plan je vlotter je mensen en middelen in.

Antoni Di Filippo, Kevin Vermeulen en Dominique Pellegrino.

De roots van softwarebedrijf Vertuoza? Die liggen niet in de IT-sector, maar in de bouw. Als 19-jarige richtte Antoni Di Filippo een aannemersbedrijf op in Wallonië, met organisatie en planning als absolute sterktes. Maar Excel heeft zijn limieten en Antoni Di Filippo vond geen enkele planningsoftware die genoeg was afgestemd op de bouwsector. Tot hij Kevin Vermeulen ontmoette … De IT-developer bouwde voor hem een programma waarmee hij offertes en facturen maakt, werven opvolgt, arbeiders inplant, materiaal beheert en zicht houdt op zijn financiën. Die software is nu al enkele jaren op de markt onder de naam Vertuoza.

Gemaakt door en voor bouwondernemers

Dominique Pellegrino, CEO van Vertuoza: “Met onze software zorgen we ervoor dat je zo veel mogelijk tijd op je werven doorbrengt en zo weinig mogelijk achter je computer. En je hebt op elk moment zicht op je financiële situatie, en niet één keer per jaar bij het afsluiten van je boekhouding. Er zit een bibliotheek aan gemiddelde prijzen in voor alle mogelijke werkzaamheden – van een muur metselen tot een hele woning schilderen. Zo maak je in een paar klikken je offerte op. Je boekt per werf je mensen, materialen, voertuigen en opdrachten in. En met de software volg je de werken ook op: je arbeiders laden foto’s op, registreren hun werkuren, melden het als er materiaal moet worden bijbesteld, enzovoort.”

De tool combineert werfopvolging, planning, urenregistratie, financiën …

Onbeperkte begeleiding

Met het programma zet Vertuoza niet alleen ijzersterke bouwsoftware op de markt. Het bedrijf gaat ook in zijn service een stuk verder dan andere dienstverleners. “Met Vertuoza krijg je er een groot team aan klantenbegeleiders bij”, aldus Dominique Pellegrino. “Heb je een vraag? Je belt naar ons zo vaak je wilt. Of je volgt een van de opleidingen uit de Vertuoza Academy. Elke suggestie van onze klanten nemen we terug mee naar onze ontwikkelaars om de software alsmaar beter te maken: nóg meer op maat van bouwbedrijven. Heb je een eenmanszaak? Dan is het Pro-pack het beste voor jou. Wordt je bedrijf groter? Dan groeit onze software mee, maar de makkelijke manier van werken blijft altijd dezelfde. Onze tool werkt 100% online, dus je hoeft niets te installeren. Er staat ook geen limiet op je dataopslag. En de software communiceert met heel veel andere programma’s, zoals je boekhoudsoftware.”

Eind 2023 pakt Vertuoza uit met een nieuwe versie van de software.

Nieuwe release tegen eind 2023

Tot voor kort was Vertuoza vooral bekend in Wallonië. Intussen gebruiken 3.500 bedrijven de planningssoftware voor bouwbedrijven en heeft Vertuoza extra kantoren in Parijs en Genève. In 2024 opent Vertuoza ook een kantoor in Vlaanderen.

Tegen het einde van het jaar krijgt de software een grote update – zonder meerprijs voor klanten. Je kunt dan tussen meer talen switchen en het programma zal ook klaar zijn voor de verplichte e-invoicing en met nog meer andere software kunnen communiceren. Later volgt nog een mobiele versie. “Benieuwd naar alle nieuwigheden? Vraag dan zeker de gratis demonstratie aan”, besluit Dominique Pellegrino.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details