Platform voor de bouw
Producten

BEN- en Passief-Raam vs. HoutAlu-raam, een lastige keuze…

Afbeelding-BEN-Passief-en-president-Den-Haag[1]

3 mei 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

WEBO helpt u graag om de juiste keuze te maken. Waar u ook voor kiest, we denken aan de toekomst van 2050! Speciaal voor u zetten we het even op een rij!

BEN- en Passief-Raam

Het BEN- of Passief-Raam is een buitenschrijnwerk dat volledig van gecertificeerd hout geproduceerd wordt. Hierbij is de keuze van het houtsoort aan u. Wordt het Meranti, Accoya, Eiken of een andere houtsoort?

Hout heeft van nature een isolerende werking, en daar maken we bij WEBO gebruik van. Zowel het BEN-raam als het Passief-Raam zijn geschikt voor de toekomst. Het BEN-raam, met HR++ glas, heeft een U-waarde tot 1,0. Hierdoor is dit raam helemaal klaar voor nu!

Het Passief-raam bevat triple glas en is klaar voor de toekomst, namelijk voor 2050. Met een U-waarde tot 0,8 zorgt dit raam voor optimaal warmtebehoud en weinig energieverlies. Daarnaast zijn deze beide ramen te verkrijgen in de kleur en afmeting die u graag wilt. Hout is veelzijdig en leent zich goed voor grote afmetingen.

HoutAlu-Raam

Wilt u liever geen onderhoud aan de buitenzijde? Dan is het HoutAlu-Raam van WEBO een geschikte optie! Dit raam bevat namelijk het beste van beide werelden. Door de combinatie van aluminium aan de buitenzijde, hout aan de binnenzijde en triple glas is het mogelijk een U-waarde te halen tot 0,64.

Het HoutAlu-Raam bestaat voor 20% uit aluminium en voor 80% hout. En welk houtsoort er aan de binnenzijde komt, is opnieuw volledig aan u. Alle houtsoorten bij WEBO zijn circulair en duurzaam, in het bijzonder het inlandse hout, wat mogelijk is bij dit schrijnwerk.

Ook het aluminium is aan te passen naar uw smaak. Zo kunt u zelf het design, kleur en patroon te bepalen. Hierdoor is het een buitenschrijnwerk die erg veelzijdig is, maar vooral helemaal op maat te maken naar uw wens.

Bent u er nog niet uit welk raam het beste bij uw project past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Buitenschrijnwerken zijn echt maatwerk, daarom helpen wij u graag de juiste keuze te maken.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details