Platform voor de bouw
Beschermen én verfijnd bijkleuren van beton
Faceal Colour biedt ook oleofobe en hydrofobe bescherming.

Beschermen én verfijnd bijkleuren van beton

Graffiti op de daarvoor voorziene plaatsen kan ronduit prachtige kunstwerken opleveren. Maar als het verschijnt als tags voor (jeugd)bendes of op plaatsen waar het schril afsteekt tegen de rest van de omgeving, kan het heel vervelend zijn. Gelukkig bestaan er producten om dit aan te pakken. Ook preventief. Als dienstverlener én producent van eigen producten beschermt en onderhoudt APP All Remove al meer dan 25 jaar bouwwerken, zowel tegen graffiti als andere vormen van verontreiniging. 

APP All Remove is dienstverlener en producent. En dat niet alleen voor de aannemer, maar ook voor de eigenaar/beheerder.

Het bedrijf uit Kontich verleent verschillende diensten: het beschermen van geveldelen tegen graffiti, het impregneren van geveldelen tegen vocht en omgevingsvervuiling, het impregneren van vloeren tegen vocht, kauwgom en andere vervuiling en intensieve stoomreiniging van wanden, gevels en vloeren. Met kleurimpregnering kunnen ze bovendien op een zeer verfijnde manier beton bijkleuren, met volledig behoud van de uitstraling van het beton. Daar bestaan twee methodes voor: ‘ThefAPP Colour’ en ‘Faceal Colour‘.

Bij Oosterweel werd APP All Remove de vaste partner voor het onderhoud van alle infrastructuur.

Vaste partner

Zaakvoerder Peter Nuijs: “Met APP All Remove proberen we steeds innovatief te zijn in de ontwikkeling en productie van beschermende producten: antigraffiticoatings en hydrofuges. Wij werken op internationaal niveau samen met meerdere onderzoeksinstituten en universiteiten. We doen dat meestal door basisproducten in te kopen en ze dan ‘af te mengen’ naar wens.
We vinden dat we enkel op die manier garant kunnen staan voor het eindresultaat. Dat laatste schept ook een stevig vertrouwen bij de klant, want we zijn het enige aanspreekpunt. Kortom: geen toestanden achteraf waarbij de klant weg en weer wordt gezonden tussen de dienstverlener en de producent. Wij zijn namelijk beiden. En dat niet alleen voor de aannemer, maar ook de eigenaar/beheerder. En zo kan het al eens gebeuren dat de klant ons achteraf aanspreekt en dat we dan een vaste partner voor het onderhoud van al hun infrastructuur worden. Zoals recent bij Oosterweel …”

Grijs beton kan in diverse sprekende tinten gekleurd worden, van blauw en groen tot goud.

Opfrissing van ‘Cadiz’

Peter Nuijs: “Het project ‘Cadiz’ in de hippe Cadixwijk te Antwerpen is een mooi voorbeeld van een opfrissing met behulp van stroom en impregnering met ThefAPP. In het gebouw bevinden zich nieuwbouwappartementen, assistentie-woningen, een woonzorgcentrum en enkele commerciële ruimtes. Het combineert zijn residentiële functies met stedelijke functies zoals kantoren, winkels en horeca. Dat maakt van het gebouw een kleine ‘stad in de stad’. Hoewel het er nog maar vijf jaar staat, waren de gevels al erg vervuild. We werden dus ingeschakeld om het gebouw te reinigen. Maar niet alleen dat, want anders staan we daar binnen enkele maanden terug. We hebben dus ook voor bescherming tegen natuurlijk vuil en menselijke bekladding gekozen. Inclusief het onderhoud uiteraard.”

Bij ‘Cadiz’ werd voor bescherming tegen natuurlijk vuil en menselijke bekladding gekozen.

Impregneren in kleur

Impregneren is een techniek waarmee een bepaald soort materiaal, zoals een betonnen muur, wordt doordrongen met een andere stof, met als doel het oppervlak waterafstotend, schimmelwerend, graffitiwerend of brandvertragend te maken. Bij impregneren in kleur met ThefAPP Colour wordt dezelfde techniek toegepast, maar wordt er een kleur aan het product toegevoegd. Hierdoor krijgt het behandelde oppervlak de gewenste kleur en is deze beschermd. Impregneren in kleur kan in tal van verschillende kleuren en wordt meestal gedaan om de ‘lelijke’ betonlook mooier te maken of het gebouw een andere uitstraling te geven”, volgens de zaakvoerder. 

‘Proximus’ in Roeselare: betonnen geveldelen met ‘ThefAPP Colour’ in kleur geïmpregneerd voor de firma’s Jan De Nul en Architon.

“Voor de echt hoogwaardige projecten gebruiken we onze tweede techniek: Faceal Colour, een gepigmenteerde impregnering voor minerale oppervlakken. Dit product is verkrijgbaar in diverse RAL-kleuren. Het is met name geschikt voor behandeling van alle types zichtbeton. Het is semitransparant, waarbij de typische look-and-feel van beton wordt behouden. Faceal Colour biedt bovendien oleofobe en hydrofobe bescherming. Grijs beton kan in diverse sprekende tinten gekleurd worden, van blauw en groen tot goud. De resultaten zijn niet minder dan spectaculair te noemen”, zegt Peter Nuijs.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details