Platform voor de bouw
Betaalbaar en esthetisch akoestisch comfort
Akoestisch comfort gaat in dit kantoor hand in hand met esthetiek.

Betaalbaar en esthetisch akoestisch comfort

Maar voor het comfort en de gezondheid van de bewoners en gebruikers van gebouwen is akoestische isolatie net zo belangrijk. “De akoestische eisen en verwachtingen liggen hoger dan in het verleden”, merkt Theo De Moor, managing director bij Icoustic (Merksem). 

“Zowel thuis als op werkplekken en in de horeca: een degelijke akoestische isolatie is overal aangewezen. Ze zorgt niet alleen voor comfort, maar voorkomt ook gezondheidsproblemen. Geluidsoverlast brengt immers, naast mogelijke gehoorschade, ook veel stress met zich mee”, weet Theo De Moor.

Oplossingen op maat

Icoustic biedt oplossingen op maat aan, aangepast aan ieders budget. “Doordat onze producten worden aangebracht als spuitlaag zijn ze beduidend goedkoper dan akoestische baffels. Bovendien kunnen we ze in bijna om het even welke kleur of vorm aanbieden”, aldus De Moor. “Met ons spuitpleistersysteem Fade kunnen we bijvoorbeeld hout, marmer of beton imiteren. Fade geniet dikwijls de voorkeur van woningarchitecten die naar een strakke look streven.” Voor Fade ontving Icoustic al het Cradle to Cradle-certificaat ‘zilver’. “Dit bevestigt dat het een van de duurzaamste systemen op de markt is. Het is ook onbrandbaar.”

“Doordat onze producten worden aangebracht als spuitlaag zijn ze beduidend goedkoper dan akoestische baffels”, benadrukt Theo De Moor.

ThermoCon is dan weer een budgetvriendelijke optie om maximale geluidsabsorptie te garanderen in bijvoorbeeld klaslokalen. “Het is gemaakt van gerecycleerd papier en draagt dankzij de geïntegreerde minerale zouten niet bij aan de uitbreiding van een brand. Het gaat om zouten die ook gebruikt worden door blusvliegtuigen.”

Brandwerende spuitpleisters

Naast geluidsabsorberende systemen plaatst Icoustic ook brandwerende spuitpleisters. “Die spuiten we op bijvoorbeeld stalen liggers of betonwelfsels, waarover nadien een laag akoestische spuitpleister komt. Dit resulteert in het beste van twee werelden: brandbescherming gedurende enkele uren en een maximale geluidsabsorptie.”

Een recent paradepaardje van Icoustic is het meermaals bekroonde crematorium Siesegem in Aalst. “We hebben er ThermoCon aangebracht, in een op maat samengestelde grijstint. In het nieuwe Ensormuseum in Oostende hebben we Fade en ThermoCon FC-TR aangebracht. Op het palmares staan verder al talrijke kantoren, restaurants, klaslokalen, sporthallen, hotels en Nespresso-boetieks in België, Frankrijk, Nederland en Bulgarije.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details