Platform voor de bouw
Betere gebouwen voor een betere wereld
Ook onderhoud en herstelling van brandveiligheidsinstallaties behoren tot de diensten van Kingspan Light + Air Belgium.

Betere gebouwen voor een betere wereld

Kingspan Light + Air, een divisie van Kingspan Group, biedt oplossingen voor daglicht, natuurlijke ventilatie, klimaattechniek, brandveiligheid en rookbeheersing van gebouwen. In België is de corebusiness van de onderneming het ontwerpen, installeren en onderhouden van brandveiligheids-installaties voor industriële gebouwen, waarvan de toestellen zich vaak in de gevel, op het dak of in ondergrondse parkeergarages bevinden.

Een van de unieke specialisaties van dit dynamische bedrijf is dat 90 % van de verschillende componenten van hun RWA-installaties zelfontworpen zijn, waardoor er totaaloplossingen op maat van de klant én van de noden en vereisten van elk individueel gebouw kunnen worden aangeboden. Reeds vanaf de ontwerpfase wordt Kingspan Light + Air door de architect en het studie-bureau benaderd om het ontwerp mee vorm te geven op de meest efficiënte en vaak ook meest prijsgunstige manier. Met haar inhouse expertise om dergelijke voorstudies vakkundig uit te voeren, heeft de onderneming een streepje voor op andere bedrijven. Die bieden ook wel brandveiligheidsinstallaties aan, maar moeten hun CDF-simulaties vaak noodgedwongen uitbesteden aan derden en kunnen bijgevolg veel minder snel en adequaat schakelen.

Building Security

Met de businessunit Building Security focust Kingspan Light + Air op verschillende producten en diensten. Zo is de onderneming onder meer producent en leverancier van installaties voor gebouwbeveiliging en brandveiligheid, terwijl zij ook is uitgerust voor programmatie en indienststelling van de beveiligingsinstallaties. Ook voor beheer en onderhoud, met één aanspreekpunt, kunnen klanten uiteraard perfect op Kingspan Light + Air vertrouwen. Een goed beheer en vakkundig onderhoud zijn immers cruciaal wanneer verwacht wordt dat een product of systeem zo perfect blijft functioneren als op de dag van de inbedrijfstelling. De veiligheid binnen een gebouw wordt namelijk op peil gehouden door periodiek preventief onderhoud van veiligheidssystemen en -producten. De interne Kingspan Light + Air-dienst Service & Maintenance werkt, na op-levering van de installatie, volledig vrijblijvend een voorstel uit om jaarlijks alle geplaatste systemen te onderhouden. Zo kan de goede werking van de sys-temen elk jaar opnieuw gegarandeerd worden en is de klant volledig ontzorgd.

Royale Belge zal dankzij de camerabewaking, toegangscontrole, videofonie en branddetectie-installatie van Kingspan Light + Air niet alleen uitblinken in schoonheid, maar ook in veiligheid.

Participatie aan grootse realisaties

Ook dit jaar leverde Kingspan Light + Air weer een belangrijke bijdrage aan enkele enorme referentieprojecten in Vlaanderen die als hoogbouw worden aangemerkt, zoals The Wings, Royale Belge (uiteraard met respect voor de historische, artistieke en esthetische kenmerken), Sky Towers, O’Sea, Copernicus enzovoort. Al deze gebouwen hebben gemeenschappelijk dat ze zowel een residentieel als een commercieel gedeelte hebben. Een hot topic dat in Vlaanderen steeds vaker voorkomt. Daar zit meteen ook de uitdaging in dergelijke projecten. Want om een optimale brandveiligheid te kunnen garanderen, is expertise en ervaring nodig om de verschillende installaties (alarmen, detectie, rook- en warmteafvoer) op elkaar af te stemmen in de verschillende ruimtes die vaak heel andere doeleinden hebben.

Planet Passionate

De bouwsector is verantwoordelijk voor bijna 40 % van de totale wereldwijde CO2- uitstoot. Als internationale marktspeler wil Kingspan Light + Air het goede voorbeeld geven en zijn steentje bijdragen aan een wereld die leefbaar, veilig en gezond is voor de toekomstige generaties. Met het Planet Passionate-programma, een duurzaamheidsprogramma dat een decennium overspant, wil het bedrijf zijn impact op het milieu drastisch verlagen. Daartoe neemt het besparende maatregelen, gaat het efficiënt en verantwoord om met natuurlijke hulpstoffen, werkt het circulair en kiest het steevast voor leveranciers die opereren volgens een duurzaam bedrijfsmodel om zo de klimaatdoelstellingen te behalen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details