Platform voor de bouw
Betonconstructie voor gevorderden

Betonconstructie voor gevorderden

Met verticale betonpanelen van 2 op 7 meter een gebouw optrekken dat zich boven op een kelder en onder een hoogspanningskabel bevindt: het kan tellen als technische uitdaging. Specialist ter zake Valcke Prefab Beton bracht het huzarenstukje tot een goed einde. Met een smaakvol resultaat tot gevolg.

Valcke Prefab Beton

Een imposante prefabconstructie monteren op een kelder en onder een hoogspanningskabel: het was een behoorlijke technische uitdaging.

 

Valcke Prefab Beton is gespecialiseerd in agro- en industriebouw. Met haar kwalitatieve prefab-betonpanelen trekt de firma snel brandveilige en duurzame gebouwen op. Zo ook voor MD Invest in Anzegem, een relatief klein project met heel wat uitdagende aspecten.

Lichtgrijs glad beton en donkere silex

Het gebouw van MD Invest bestaat uit drie delen: een atelier, een showroom en een gedeelte met een bureau en een appartement. Elk hebben ze hun eigen identiteit. “De showroom is, net als het atelier, opgebouwd uit grote lichtgrijze betonpanelen. Valse voegen delen de panelen van de toonzaal op in kleinere stukjes zodat er een visueel radarwerk van kleine paneeltjes ontstaat. Het bureau- en appartementgedeelte is dan weer uitgevoerd in donker uitgewassen beton”, legt projectleider Bert Loyson uit. Het contrast tussen de silex en het lichtgrijze beton creëert een boeiende esthetische dialoog.

Krap werkveld

Valcke moest voor dit project netjes binnen de lijnen kleuren. De betonpanelen werden namelijk opgebouwd tussen de kelder – geïnstalleerd door een andere aannemer – en een hoogspanningskabel. “Een deel van de horizontaal aangeleverde panelen van 3 op 6 meter moest zelfs verticaal geplaatst worden. Dat is toch een technische uitdaging”, weet de projectleider. “Zeker als de vrije ruimte zo beperkt is.”

Uitstekend studiewerk

Dat ook de ingenieurs hun handen vol hadden met de bijhorende berekeningen spreekt voor zich. Bovendien is het verdiepingsniveau in de showroom opgehangen aan een dakbalk om niet met kolommen te moeten werken. Gelukkig bereidde de interne studiedienst alles tot in de puntjes voor, zodat de montage op de werf vlekkeloos verliep.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details