Platform voor de bouw
Betonnen bouwmaterialen dragen stempel van Limburgs familiebedrijf

Betonnen bouwmaterialen dragen stempel van Limburgs familiebedrijf

Bij een omvangrijk project als Klein Veldekens in Geel zijn heel wat toeleveranciers betrokken. Zo ook de firma Wijckmans uit het Limburgse Ham. Deze bouwmaterialenspecialist leverde onder meer de betonblokken, de voorgespannen welfsels onder de vloeren en de regenwaterput voor het prestigieuze zorgcomplex.

Wijckmans is al vier generaties in handen van dezelfde familie. Het behoort tot het selecte kransje van vijf grootste bouwmaterialenhandelaars in België. Het klantenbestand van het bedrijf bestaat zowel uit zelfbouwers, interieurarchitecten, aannemers voor woningbouw en bouwpromotoren als zeer grote bouwondernemingen. “Als handelaar in bouwmaterialen, betonproducten, vloeren en wandtegels staan we garant voor een totaalservice. Iedere klant – particulier of professioneel – mag rekenen op maatadvies én een snelle service. Wijckmans biedt een ‘onestopshop’ voor alles wat de bouw aangaat”, klinkt het bij CEO Bart Wijckmans.

“De productie van betonnen putten is een van onze specialiteiten. De betonnen regenwaterput van Klein Veldekens is door ons vervaardigd”, aldus Bart Wijckmans.

 

Eigen betoncentrale

Tal van aannemers die zich focussen op de realisatie van utiliteitsgebouwen en grote bouwprojecten, bouwpromotoren en woningaannemers gingen al met Wijckmans in zee voor de toelevering van alle bouwmaterialen op de werf. Dankzij zijn grote en diverse transportvloot kan Wijckmans omvangrijke projecten probleemloos aan. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hoofdaannemer Hooyberghs bij Wijckmans kwam aankloppen voor het Astor-complex in Geel. Een van de specialiteiten van Wijckmans is de productie van betonnen putten. Het bedrijf produceert deze putten zelf in zijn eigen betoncentrale. De betonnen regenwaterput van Klein Veldekens, die tevens voorzien is van een filter, is dan ook vervaardigd door Wijckmans. Daarnaast dragen ook de voorgespannen welfsels in de gebouwen de stempel van
Wijckmans. Het past deze vloerelementen, die als basis van de bouwlaag fungeren, in samenspraak met fabrikant Fingo aan – in overleg met de architect of aannemer. Ook de betonblokken die in de Astor-gebouwen gebruikt werden, zijn door Wijckmans aangeleverd. De Limburgse bouw-materialenspecialist beschikt over een breed gamma van betonblokken in uiteenlopende maten en gewichten, zodat het bedrijf voor ieder project de juiste betonblok kan leveren. Vormvastheid, een zuivere structuur en
onfeilbare sterkte zijn daarbij de leidraad.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details